L’Obra Social d’Unnim es redueix a més de la meitat

Dels gairebé dotze milions d’euros de l’any 2011 a pocs més de cinc milions d’euros. És el pressupost amb que compta l’Obra Social d’Unnim Caixa, resultant de la fusió de les antigues caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu. Segons un comunicat de l’entitat, mantindran la major part de les activitats pròpies en una versió més reduïda.

El pressupost s’ha fet en base als recursos propis de l’Obra Social. La dotació de les fundacions pròpies i l’organització d’activitats pròpies s’enduran la meitat del pressupost, és a dir, gairebé 2,5 milions.

La resta anirà a activitats que històricament s’havien realitzat a les delegacions d’origen, com per exemple el premi de literatura Sant Joan, organitzat des de fa dècades per Caixa Sabadell.

Finalment, es destinen gairebé 1,2 milions a col·laboracions directes, reduint les aportacions a les entitats però assegurant, segons l’entitat, que gariebé totes rebin alguna aportació.

Retallades

Segons el mateix comunicat, el personal de l’Obra Social ha passat en els últims mesos de 30 persones a 10. La vintena de treballadors restants s’han reubicat a Unnim Banc.

L’Obra Social calcula que dona servei a dos milions de beneficiaris, sigui a través de centres propis o d’entitats del tercer sector.

Espai Natura Unnim
L'Espai Natura, al bosc de Can Deu. Font: Obra Social Unnim

A l’espera del comprador d’Unnim Banc, l’Obra Social assegura que de cara al futur haurà de buscar fórmules per autofinançar-se, potenciant els ingressos que generi amb els productes i serveis propis i amb els seus elements patrimonials. Entre el patrimoni a la ciutat de Sabadell, l’Espai Cultura, seu històrica de l’entitat a la ciutat, i l’Espai Natura, al bosc de Can Deu.