Bar restaurant enviament a domicili

Microcrèdits de fins a 25.000€ a les microempreses afectades per la crisi de la Covid

La divisió destinada a la microempresa de Caixabank, Microbank, ha signat un acord amb l’empresa pública Promoció Econòmica de Sabadell (popularment coneguda com el Vapor Llonch) per dotar les empreses de fins a 10 treballadors d’un milió d’euros en línies de finançament. En base a l’acord segellat entre l’Ajuntament i l’entitat financera, una línia va dirigida a paliar els efectes de la crisi del coronavirus en molts negocis. 

El conveni preveu una línia de fins a un milió d’euros per potenciar l’autoocupació i incentivar la creació de nous negocis. Hi ha diferents accions més generals però una de les línies de finançament van dirigides a paliar els efectes de la crisi del coronavirus. Se centra en atendre les necessitats de liquiditat de les empreses afectades per l’estat d’alarma i l’aturada econòmica, a través de microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros.

Com demanar els microcrèdits?

La línia té el suport del Fons Europeu d’Inversions i va dirigida a empreses amb menys de 10 treballadors i una facturació inferior als dos milions d’euros anuals. Les empreses interessades han de contactar amb l’Oficina de l’Empresa i l’Autònom de Sabadell, ja que cal tenir pla d’empresa i informe favorable dels serveis de promoció econòmica per demanar els microcrèdits. Microbank assegura que no caldran garanties ni avals addicionals.

Representants de Microbank i l'Ajuntament, aquest matí. Autor: @aj_Sabadell via Twitter.
Representants de Microbank i l’Ajuntament, aquest matí. Autor: @aj_Sabadell via Twitter.

Representants de Caixabank, MicroBank i l’Ajuntament s’han reunit a l’edifici consistorial per signar el conveni de col·laboració.

Microbank va finançar l’any 2019 més de 32.000 projectes empresarials per un import total de 232 milions d’euros. Més de la meitat van ser préstecs personals i gairebé 100 milions d’euros es van destinar a microcrèdits per emprenedors i microempreses (de fins a 10 treballadors).

Foto portada: un establiment de restauració del barri de Can Llong, tancat durant l’estat d’alarma. Autor: J.d.A.