Catavins Sabadell

Guia de la fira Catavins en 10 punts

  • La cinquena edició de la fira Catavins s’inaugura aquest divendres a les 17 hores.

  • El saló ha omplert stands i espera uns 15.000 visitants en tres dies. Allarguen l’horari.

Catavins arriba aquest cap de setmana a la seva cinquena edició. El saló va començar a caminar en paral·lel a la crisi a Fira Sabadell però s’ha fet un forat al calendari firal local i nacional i ha trascendit el propi món del vi per convertir-se en la fira de la divulgació d’aquesta cultura.

Tot i que el programa d’actes té moltes activitats, en la següent llista destaquem algunes que van més enllà d’una fira de vins. I és que Catavins és aquest any més cultural que mai.

El preu de l’entrada és de cinc euros i inclou tres degustacions de vi. Per 8 euros el visitant rebrà una copa del prestigiós fabricant austríac Riedel.

1. El vi i el dolç

Catavins parlarà de la relació entre el caldo i els dolços des de bon començament. El mateix divendres a les 20 hores s’aprofundirà en la relació entre vi i xocolata, amb la col·laboració de la música, en una activitat amb la col·laboració de la pastisseria La Palma. El dissabte a les 18 hores es parlarà del món del torró, amb la col·laboració del restaurant Contrast i de Turrons Vda.Asensi.

2. Vi i cultura

Lloat per poetes com Baudelaire, la relació entre el vi i el món de la cultura ve de lluny i s’atura en el món clàssic. El vi ha influit en la literatura, la música i altres disciplines artístiques. Divendres a les 18.30 hores es parlarà d’òpera i vi, amb Marcel Gorgori. Una activitat feta ja l’any passat amb bon resultat. A les 20 hores es parlarà, en canvi, de vi i poesia, de l’art de recitar amb l’expressió d’un vi.

D’altra banda, l’autor del llibre Més enllà del vi, Sebastiano Alba, i el sumiller responsable de Makro Vallès, parlaran de vins i llibres.

Finalment, l’actor i director Jordi Oriol maridarà tres vins de la Denominació d’Origen Catalunya amb tres fragments de teatre.

3. Catavins es destil·la

Per primera vegada, durant aquest saló es parlarà d’altres begudes, més enllà del vi i el cava. El dissabte a les 21 hores l’expert en gintònic Xavi Nolla farà una masterclass per a 80 persones, a la sala 1 i 2 de Fira Sabadell. La classe aprofundirà en la beguda de moda. Hi haurà teoria, un tast i un taller per participant.

També tindrà el seu espai el vermouth, a través de Jaume Mussons, de l’enoteca Mussons, que farà una activitat en aquest sentit el diumenge a les 13 hores, a la sala 4.

4. Espai per a nens

Els més petits tindran el seu espai a Catavins. Per un costat, Daniel Pascual ensenyarà com es fa la verema en el Racó del Petit Viticultor Després de l’activitat hauran fet el most. Hi haurà dues sessions el dissabte i dues més el diumenge.

5. Vi i xarxes socials

Els blocs han canviat les formes d’informar-se sobre alguns temes, com la moda, les tendències o l’estètica. El món vitivinícola també té els seus blocaires influents i les bodegues s’han llançat a participar i ser visibles. A través d’un debat amb cinc persones relacionades amb el món del vi a internet, es desvetllaran secrets perquè les bodegues arribin a captivar els blocaires més influentes. El debat es farà dissabte a les 15.30 hores.

6. Exposició de cellers

La cinquena edició de Catavins ha omplert el seu espai d’exposicions, segons la direcció de la Fira. Hi haurà un centenar de cellers representats, una xifra similar a la d’edicions anteriors. A més, s’ha ampliat l’horari d’exposició. Divendres s’allarga fins les 22 hores, dissabte fins les 23 i diumenge fins les 21 hores.

7. Star system del món del vi

Catavins es completa amb les intervencions de persones molt conegudes i prestigioses dins d’aquest sector. Entre ells, hi haurà Josep Lluís Pérez, Raül Bobet (“el monjo del vi”), Ferran Centelles o Isabelle Brunet parlant sobre les diverses tendències d’elaboració actuals.

8. Concurs de vins

Un dels primers actes de Catavins serà l’entrega de premis de la segona edició de Catavins. Divendres a les 18 hores a l’Auditori. Pretén servir de guia als visitants de la fira, tant al públic final com als professionals de la restauració. El jurat està format per sis professionals del sector, entre ells, del col·lectiu Cuina Vallès. Hi ha set categories: blancs joves, blancs amb fusta, rosats, negres joves, negres amb criança, escumosos i dolços.

9. La ruta catavínica

No formen part pròpiament de la fira, però fins aquest mateix divendres encara sou a temps de provar les propostes que els adherits a la Ruta Catavínica us ofereixen. El Gremi d’Hostaleria s’hi ha sumat amb una fórmula ben senzilla: en desenes d’establiments tindreu una copa de vi i una tapa per 2,5 euros. També hi ha altres activitats gastronòmiques, com les Nits catavíniques.

10. Continent i contingut

La copa on es serveixi el vi és indiferent? El propietari d’Euroselecció, empresa importadora a Espanya de les copes RIEDEL demostrarà que no. Dissabte a les 17 hores. Bàsicament, consideren que la copa és una eina, i no un recipient, per tastar el vi.

Comments are closed.