Cal Molins

Pimec i l’Ajuntament volen blindar el Vapor Llonch i Cal Molins

  • El consistori i la patronal estrenyen llaços i posen en valor la utilitat dels serveis.

  • Sánchez assegura que la llei de reforma de l’administració i les retallades posen en dubte els equipaments.

El president de la patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya Pimec, Josep González, ha visitat aquest dijous els dos equipaments per la inserció laboral que té l’ajuntament de Sabadell: el Vapor Llonch i Cal Molins. González i l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, han posat en valor la utilitat d’aquests serveis en temps de crisi.

El president de Pimec, Josep González, assegura que Cal Molins, situat entre l’avinguda de Barberà i la carretera de Barcelona, al carrer Calders, és un exemple poc menys que inèdit a Catalunya de cooperació entre les administracions i el sector privat. De fet, a Cal Molins el Gremi de Flequers de Barcelona té situada l’escola de flequers, on desenes de joves estudien i fan pràctiques. També la fundació privada Ascaam té unes instal·lacions on fa formació metal·lúrgica. González i l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, han visitat les instal·lacions.

Sánchez ha destacat la inserció laboral que tenen les persones que es formen ja sigui a Cal Molins o també al Vapor Llonch, malgrat els temps de crisi. En aquest sentit, ha assegurat que són equipaments molt útils i que no poden estar en perill. En els últims anys i mesos, les partides per promoció de l’ocupació o promoció econòmica s’han reduït, tant des del govern central com des del català.

A més, Sánchez ha posat sobre la taula que la llei de l’administració pública que ha preparat el govern central pot anul·lar les polítiques actives d’ocupació que es pensen des dels ajuntaments. De fet, aquesta reforma, impulsada pel govern del PP, es basa en la premisa que cada administració ha de fer accions en base a les competències que té assignades per evitar duplicitats. I les polítiques actives d’ocupació són competència de la Generalitat.

Podem dir que aquest tipus de servei és una garantia de futur, perquè el seu valor és que part de les persones en atur que fan algun dels cursos que aquí s’imparteixen troben feina”, manté pel contrari Sánchez.

L’Ajuntament sosté que quatre de cada 10 persones que es formen en aquests equipaments acaben trobant feina posteriorment. En funció dels sectors d’activitats, però, la inserció és molt més alta o inferior. Per la seva part, el president de Pimec, Josep González, assegura:

No és fàcil trobar aquest model de formació i treballarem per fer veure a qui calgui que, tot i la crisi que estem vivint, cal mantenir les competències dels ajuntaments perquè continuïn donant aquest tipus de servei, ja que han fet una feina magnífica. Cal, doncs, garantir la continuïtat d’aquests serveis i no posar traves legals, ni operatives, ni econòmiques”.

Després de visitar Cal Molins, Sánchez, González i la resta d’autoritats han fet el mateix al Vapor Llonch. Pimec i l’Ajuntament col·laboren mitjançant un conveni des de l’any 2008. Fan accions formatives conjuntes i cooperen, per exemple, amb el programa ‘Accelera el creixement’, per augmentar el potencial de les pimes.

Foto portada: Un formador metal·lúrgic mostrant el taller d’Ascaam a González i Sánchez. Autor: J.d.A.

Comments are closed.