Foto portada: Alícia Bosch, tercera per l'esquerra, en l'entrega dels Premis David del Centre Metal·lúrgic. Foto: @ciesc via Twitter.

Relleu al CIESC

  • El Centre Metal·lúrgic comandarà el Consell Intersectorial d’Empresaris fins l’any 2023. 
  • La nova presidenta es marca diversos reptes en el seu Pla d’Actuació.

La presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch, és la nova presidenta del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca, el CIESC, que és l’entitat que agrupa la majoria de veus econòmiques de Sabadell i el seu entorn. Després de diversos anys sota el comandament del Gremi de Fabricants, que han servit per reactivar la veu del CIESC, ara la patronal del metall pren les regnes del consell d’empresaris. 

La Junta General del CIESC s’ha celebrat aquest divendres a la seu del Gremi de Fabricants. Durant el període 2020-2023 el Consell estarà encapçalat pel Centre Metal·lúrgic. Alícia Bosch, l’actual presidenta de la patronal del metall, també presidirà el CIESC. Així mateix, Gabriel Torras, també vinculat al Centrem, substitueix Núria Aymerich, del Gremi, com a secretària general del CIESC.

La nova junta tindrà tres vicepresidències, que recauen en el Gremi de Fabricants a través de la seva presidenta, Rosvi Moix, Sabadell Comerç Centre, que recau en el seu president Josep Maria Porta, i la Xarxa Onion, representada per Arnau Bonada, el seu president.

Llegat “encomiable”

La nova presidenta, Alícia Bosch, ha agraït la tasca feta pels seus antecessors, Blai Costa i Rosvi Moix, presidents del CIESC en la seva condició de presidents del Gremi de Fabricants. La seva tasca ha estat “excel·lent” i el seu llegat “encomiable” assegura Bosch, qui manté que cal donar continuïtat als projectes.

Reptes de futur

En quant als reptes, el CIESC vol reforçar l’acció de lobby comarcal, accelerar la digitalització i el pas a la indústria 4.0 de les pimes del territori, prioritzarà accions en temes intersectorials i transversals, apostarà per la FP i la FP Dual i demanarà una fiscalitat harmonitzada a la comarca i control dels terminis
administratius juntament amb la millora dels polígons d’activitat econòmica.

Què és el CIESC?

El CIESC va ser constituït l’any 1.978 com una federació d’associacions d’empresaris de diferents sectors industrials, comercials i de serveis. Treballa prioritàriament per la demarcació socioeconòmica de Sabadell, la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes. Un àrea de 522.000 habitants amb un teixit empresarial de 15.800 empreses que donen ocupació a 222.300 persones.

Foto portada: Alícia Bosch, tercera per l’esquerra, en l’entrega dels Premis David del Centre Metal·lúrgic. Foto: @ciesc via Twitter.