Rosvi Moix, la primera presidenta de la història del Gremi de Fabricants

460 anys després de la seva fundació, el Gremi de Fabricants té presidenta per primer cop a la història. Es tracta de  Rosvi Moix, directora de l’empresa Tintes Industriales Moix SA (TIMSA). Moix encapçala la nova junta directiva de la patronal textil local i substitueix l’anterior president Blai Costa. 

Relleu al Gremi de Fabricants de Sabadell. Rosvi Moix i Queraltó n’és la nova presidenta. A la vegada es renova la directiva per un mandat de quatre anys després de l’Assemblea General de socis que s’ha celebrat aquest divendres a la seu de la patronal, al carrer Sant Quirze de Sabadell.

Moix serà la presidenta del Gremi per al mandat 2019-2023, i és la primera en la història de quatre segles i mig del Gremi de Fabricants. Ha estat escollida per unanimitat. Presidirà una junta directiva formada per 13 membres que el Gremi defineix com a “àmplia i plural”, amb representants dels diferents tipus d’empresa del tèxtil llaner català, amb presència d’empreses grans, petites i mitjanes, presents al mercat nacional i internacional. El Gremi reforçarà el seu paper com veu activa de la ciutat:

“Des del Gremi continuarem aportant visió i opinió dels diferents temes vinculats a les empreses i al territori perquè volem seguir sent una entitat impulsora i vertebradora com ho hem estat fins ara amb Texfor, Consejo Intertextil Español, ISP, Fundació per la Indústria, CIESC, Consell d’Economia Productiva, Fem Vallès o Sabadell Cercle d’Entitats”, apunta la nova presidenta.

En quant a les empreses, Moix aspira a aplegar-ne més i ser útils a través de solucions reals per als seus reptes, en especial per a les empreses petites i potenciant l’esperit emprenedor. El sector tèxtil representa el 10 per cent de la indústria catalana, el 7 per cent de les exportacions i el 6 per cent de l’ocupació del país, segons fonts del propi Gremi.

Sortida de Blai Costa

Moix era fins ara la vicepresidenta del Gremi. Núria Aymerich era i seguirà sent la secretària general de la patronal. Per tant, el relleu es presenta en clau continuista a la tasca duta a terme pel president sortint, Blai Costa, qui ha pronunciat un discurs posant en valor la tasca duta a terme els darrers quatre anys. Manté que el Gremi ha tingut un “nou impuls” i que ara és més proactiu, amb propostes socials, econòmiques i territorials i més compromès amb la cultura, la creació i la transferència de coneixement. “Estem satisfets amb les aportacions del Gremi en aquests anys, especialment en el procés d’integració laboral dels col·lectius més vulnerables, i aportant elements per l’equilibri territorial i social”, finalitza Costa.

Foto portada: la nova presidenta del Gremi de Fabricants, Rosvi Moix. Autor: cedida.

Comments are closed.