Smart City

Sabadell, colze a colze amb Rio, Berlin i Buenos Aires pel projecte ‘Smart City’

  • Fira de Barcelona anuncia que el projecte Smart City és finalista dels premis World Smart City.

  • Sabadell comparteix final amb Rio de Janeiro, Buenos Aires, Berlin, Copenhague i Taiyuan (Xina).

La ciutat de Sabadell és una de les finalistes dels premis World Smart City Awards 2013 en la categoria de ‘Ciutats’. Aquests premis s’entreguen en el marc del saló Smart City Expo World Congress (del 19 al 21 de novembre a Fira de Barcelona) i identifiquen el progrés en les anomenades ciutats intel·ligents. És la tercera vegada que s’otorguen els premis.

No és habitual que Sabadell pugui estar colze a colze amb capitals mundials i ciutats olímpiques. En aquests guardons aconsegueix estar al costat de Rio de Janeiro (Brasil), Buenos Aires (Argentina), la ciutat xinesa de Taiyuan i les dinàmiques Berlin i Copenhague.

Sabadell ha estat escollida pel seu projecte ‘Sabadell, ciutat intel·ligent‘, que vol intensificar l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Per la seva part, Berlin ha estat escollida per crear un pol d’emprenedoria que inclou la reconversió d’un aeroport en un centre de recerca tecnològica. Buenos Aires ha presentat un pla per transformar el centre urbà de la capital argentina mitjançant tecnologies innovadores. Copenhague és finalista per la seva aposta de ser la primera ciutat sense emissions de carboni. Finalment, la ciutat xinesa de Taiyuan vol reduri les emissions i millorar el trànsit urbà potenciant la xarxa de busos urbans i millorar el servei amb sistemes intel·ligents d’informació.En l’edició de l’any 2012 va guanyar la ciutat holandesa d’Amsterdam, per la seva aposta d’Open Data.

Els premis tenen també altres categories, com ‘Projectes’ i ‘Iniciativa’. Entre els finalistes n’hi ha tres de l’estat espanyol: el disseny d’un gran vehicle urbà híbrid elèctric de FCC, la integració tecnològica de Coruña Smart City i la solució Smart Citizen de comunitat oberta de Crowdsending dissenyada pel Fab Lab Barcelona.

Foto portada: inauguració del Sabadell Smart Congress, la passada primavera. Autor: J.d.A.