Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer de la República (abans d'Alfons XIII). Autor: David B.

Les sabadellenques guanyen prop de 5.500 euros anuals menys que els homes

JDA/SFAI patrocina la secció d’economia.

Les dades continuen mostrant la desigualtat laboral que pateixen les dones, també al Vallès Occidental. Així ho afirma l’últim informe publicat per l’Observatori Comarcal coincidint amb la commemoració del 8-M. Les xifres reflecteixen que les dones de la comarca tenen un percentatge major d’estudis superiors assolits, però en canvi les seves condicions laborals generalment són pitjors que les dels homes.

Les estadístiques tornen a mostrar que hi ha una desigualtat latent entre homes i dones. Tot i que la diferència salarial s’ha reduït significativament, les dades de l’Observatori Comarcal, relatives al 2020, mostren que les dones de Sabadell tenen un sou 5.466 euros anuals inferior als homes (la bretxa salarial se situa en el 18,7 per cent). Aquesta diferència és més visible a mesura que puja l’edat de les treballadores, ja que les dones més grans de 54 anys guanyen un 28,8 per cent menys que els homes de la mateixa franja. Les joves menors de 35 anys, per la seva banda, un 12,9 per cent menys.

Pel que fa a la taxa d’atur registrat aquest 2022, el percentatge de dones aturades del municipi també és superior (13,1 per cent respecte al 9,4 dels homes). L’informe, presentat aquesta setmana, també reflecteix que les sabadellenques tenen un percentatge de treballs parcials (29,6 per cent) superior a la dels homes de la ciutat (12,3 per cent). També es produeix un desequilibri pel que fa a la temporalitat dels llocs de feina, fet que repercuteix en els índex de precarietat.

Nivell de formació superior

Un dels trets més destacats relacionat amb el nivell formatiu és que hi ha una major proporció de dones amb estudis superiors assolits. El 27,1 per cent de les dones amb més de 15 anys a la ciutat tenen assolit un nivell de formació superior, una xifra més de dos punts superior a la dels homes.

Foto de portada: Oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya, al carrer de la República (abans d’Alfons XIII). Autor: David B.

Comments are closed.