Foto portada: Fernández, Fernàndez, Brunet i Cañardo, aquest dimarts a la Cambra. Autor: J.d.A.

SECOT ha assessorat 200 projectes empresarials en cinc anys a Sabadell

  • Directius i empresaris jubilats fan voluntariat per millorar la competitivitat dels negocis.

  • L’entitat de mentoratge celebra els seus 25 anys a Barcelona amb un acte a la Cambra de Comerç.

L’organització de voluntariat empresariat SECOT ha celebrat els seus primers 25 anys a Barcelona aquest dimarts en un acte a la Cambra de Comerç de Sabadell. L’entitat té delegació a Sabadell des de començaments de la dècada passada, en un local de l’ens cameral.

“Aquesta oficina ha atès més de 200 casos en els darrers cinc anys”, ha concretat el president de SECOTbcn, Daniel Cañardo, afegint que “cal animar els joves a ser creatius”. Mitjançant el voluntariat empresarial dut a terme pels sèniors, siguin exdirectius o empresaris, la majoria jubilats, s’ajuda a consolidar, créixer o reenfocar els projectes empresarials.

Què és SECOT?

SECOT (Seniors Españoles por la Cooperación Técnica) van néixer a finals de la dècada dels 80 del segle XX a Madrid i es van implantar a Barcelona l’any 1990. Ara fa dues dècades i mitja i l’entitat ha celebrat dos actes de commemoració, el primer a la Llotja de Mar de Barcelona al maig i el segon a la Cambra de Comerç de Sabadell aquest dimarts. 25 anys on s’han fet més de 9.000 assessoraments, segons ha explicat Cañardo, qui ha destacat també altres valors:

El nostre exemple també és una mostra d’envelliment actiu: satisfacció al veure els progressos dels assessorats, implicació, veure l’agraïment que ens tenen. És molt reconfortant”.

El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Antoni Maria Brunet, ha repassat els vincles entre l’ens cameral i l’entitat de voluntariat mentre que el coordinador de l’oficina de SECOTbcn a Sabadell, José Fernández, ha concretat que ara mateix hi ha un equip de 14 sèniors, en breu 15, col·laborant amb emprenedors i empresaris. L’entitat col·labora amb el Vapor Llonch i es reuneix al Centre de Promoció Empresarial, annex a Fira Sabadell. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha mantingut que l’executiu municipal aposta pel “teixit producti arrelat al territori, amb empreses innovadores i amb factor tecnològic, ja que són més resistents” i ha mostrat el seu agraïment per la tasca que SECOT fa en aquest camí. Fernàndez ha recordat la seva època com a cap de compres d’una “empresa familiar” del sector farmacèutic.

Exercint com alcalde m’he pogut reunir amb molts agents econòmics de la ciutat i l’entorn; veiem que la ciutat és interessant per establir-s’hi. Ens pertoca fer més atractiu l’entorn i treballar al costat del teixit productiu”. Finalment ha apostat per un “pla estratègic”, per especialitzar l’economia local i per impulsar la “formació técnica” dels treballadors.

L’acte ha estat presentat per la periodista de Ràdio Sabadell Aura Costa i ha comptat amb la presència d’un centenar de persones, entre elles representants de les patronals (Gremi de Fabricants, Centre Metal·lúrgic, PIMEC), empresaris i alguns dels assessorats en aquest temps.  Ha comptat també amb la ponència del professor de l’IESE Josep Tàpies, que ha trencat diversos tòpics sobre les empreses familiars (són petites com la majoria d’empreses, no menys; i duren com la majoria d’empreses, no menys; “les empreses estan fetes per no durar”, ha assegurat), i també d’Antoni Domingo, membre de SECOTbcn a Sabadell i vinculat sempre a l’alta direcció d’empreses.

Foto portada: Fernández, Fernàndez, Brunet i Cañardo, aquest dimarts a la Cambra. Autor: J.d.A.