Foto portada: la ciutat alemanya de Colònia.

Sessió sobre treball i estudis a Alemanya

La Fundació per la Formació i l’Estudi Paco Puerto, vinculada al sindicat Comissions Obreres, celebra aquest dimecres una sessió informativa amb el títol Treballar i estudiar a Alemanya al Vapor Llonch.

La sessió està adreçada als joves d’entre 18 i 27 anys en situació d’atur i té l’objectiu d’incorporar persones a un lloc de formació dual a Alemanya (estudis i pràctiques a empresa). Aquesta modalitat de FP es duu a terme a l’empresa i el centre educatiu i es combinen els aspectes teòrics i els pràctics. Entre els requisits hi ha el títol d’ESO (Educació Secundària Obligatòria) o tenir un CFGM o CFGS (cicle formatiu de grau mitjà o superior). Per a participar en la sessió que es farà al Vapor Llonch cal inscriure’s a través de la web Sabadell Treball.

Perfils

La Fundació Paco Puerto publica més informació sobre la quarta edició del projecte Treballar i estudiar a Alemanya al seu web. Es preveu incorporar unes 26 persones. 16 s’incorporaran a Colònia i deu persones ho faran a Göttingen. Els perfils que es busquen són per cobrir places de tècnic en atenció geriàtrica, tècnics de neteja de superfícies i mobiliari, tècnics instal·ladors en electricitat i tècnics instal·ladors en producció de calor. El període formatiu està finançat al 100 per cent i inclou estudis tècnics, complements d’alemany i tutor pedagògic. Els escollits faran 600 hores d’alemany per assolir el nivell B1. Després marxaran a Alemanya amb el viatge pagat. Rebran mensualment uns 818 euros mensuals per pagar allotjament, dietes i despeses personals i se’ls donarà d’alta a la Seguretat Social.

Foto portada: la ciutat alemanya de Colònia.