Sabadell Smart Congress 2015

Tret de sortida al tercer Sabadell Smart Congress

El secretari d’Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo, el director general de Telocomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró, i l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, han donat el tret de sortida aquest dimecres a la tercera edició del Sabadell Smart Congress. El saló té uns 700 inscrits i s’allargarà fins aquest dijous al migdia.

La inauguració ha comptat també amb la presència de l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ara consultor sobre smart city, i amb l’alcalde de Santander i president de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), Íñigo de la Serna. La RECI ha reunit la seva directiva aprofitant el congrés de Sabadell i així una vintena de representants d’ajuntaments han assistit a la reunió.

El Sabadell Smart Congress es vol posicionar com un espai de referència al voltant de les aplicacions tecnològiques per a les ciutats petites i mitjanes. Així ha definit la voluntat de la ciutat Juan Carlos Sánchez, assenyalant que “Sabadell té voluntat de ser un actor actiu per explorar nous àmbits d’actuació”. En el seu torn, Calvo-Sotelo ha dit que el govern espanyol veu les ciutats intel·ligents com estratègiques ja que signifiquen menys despeses, més oportunitats d’ocupació i també d’exportació per a les empreses espanyoles del sector. “Aquest és un sector de gran futur per a Espanya”, ha dit. Per la seva part, Puigneró ha mantingut que les TIC poden ser com la màquina de vapor o l’electricitat dels segles XIX i XX.

Les autoritats han visitat l’espai d’exposició que, segons dades de l’organització, ha crescut respecte anteriors edicions en un 50 per cent. Així han vist diverses aplicacions de les smart cities en el que és un carrer simular de Sabadell. Mentrestant a l’auditori de Fira Sabadell s’han desenvolupat les sessions i conferències, algunes amb ponents internacionals, com la reconeguda emprenedora Tia Kansara.

400.000 euros del pla Triangulum

En el marc del Sabadell Smart Congress, s’ha presentat el projecte Triangulum. Es basa en la inversió de la Comissió Europea de sis milions d’euros per ciutat a Manchester, Rotterdam i Stavanger (Noruega) per a crear un barri intel·ligent. D’altra banda, hi haurà tres ciutats més en un segon nivell, que rebran la transferència d’aquests coneixements. Una d’aquestes tres és Sabadell. Les altres dues són Praga i Leipzig.

En certa manera, Sabadell, Praga i Leipzig fan un primer pas per rebre inversions que ara rebran Manchester, Rotterdam i Stavanger.

Aprofitarem els fons rebuts per guanyar experiència i en el futur ser un dels projectes”, ha dit el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso.

Per aquest projecte Sabadell rebrà uns 400.000 euros segons fonts municipals. 60.000 es destinaran a fer una plataforma de dades obertes i la resta seran per pagar hores de treball per aplicar la transferència de coneixements des de les tres ciutats líders cap a Sabadell.

Els projectes tenen una durada de cinc anys i acabaran el dia 1 de febrer de 2020. S’espera que Sabadell pugui aplicar algunes de les mesures preses per Manchester, Rotterdam i Stavanger a partir de l’any 2018.

Fins dijous al migdia

Amb uns participants confirmats de 700 ponents, segons l’organització, el Sabadell Smart Congress es desenvoluparà a Fira Sabadell fins les 14 hores d’aquest dijous, quan es farà la clausura oficial.

Foto portada: autoritats en la inauguració del congrés. Autor: J.d.A.

Comments are closed.