Foto portada: visitants de l'hotel Urpí, a la Via Massagué, aquest divendres. Autor: J.d.A.

El número de pisos turístics es duplica en un any

Un salt notable, dins encara de la modèstia i sabent que part dels propietaris escapen dels registres. El número de pisos turístics a la ciutat de Sabadell es va duplicar l’any 2018 a la ciutat de Sabadell i ja és de 85 amb prop de 400 places en total. El fenomen és global a la comarca del Vallès Occidental, a refug de Barcelona, però té alguna especificitat a Sabadell. 

Donada la inexistència fins ara de política turística municipal, ara hi ha un cert interès en desenvolupar projectes. Des de l’any 2014 ja es comença a detectar el fenomen dels pisos d’ús turístic, que en un any s’han multiplicat a Sabadell. La proximitat a Barcelona hi juga a favor. No obstant, l’informe considera que el fenomen “anirà agafant més pes” i creu que hi ha un número important de pisos turístics existents però que no s’han registrat.
El Consell Comarcal ha publicat recentment el Pla d’Allotjaments turístics del Vallès Occidental, que detecta com el número de pisos turístics a la comarca ha passat de 200 a 388 en un sol any, amb unes 2.000 places en total. Una de cada cinc places turístiques ja són de pisos d’ús turístic. L’estudi, que ha coordinat la UAB, apunta que gairebé la meitat de les places no estan registrades i demana “seguiment i control” a les administracions.

A Sabadell, si la xifra de pisos turístics s’ha duplicat en un any, el de places en pisos turístics s’ha multiplicat per 10 en cinc anys, ja que l’any 2013 només n’hi havia 200 i ara gairebé 2.000.

Quina oferta d’allotjaments té Sabadell?

En quant a allotjaments turístics, Sabadell té 554 places en dos hotels de quatre estrelles (Verdi i Sabadell), 551 places en tres hotels de tres estrelles (Urpí, Arrahona i Attica21 Vallès Aparthotel, a Castellarnau), 16 places en un hotel d’una estrella (Avilés, a Ca n’Oriac), 83 places en cinc hostals o pensions, 66 en un alberg juvenil i 50 en dues residències d’estudiants, a les que ara cal sumar les de pisos turístics.

Foto portada: visitants de l’hotel Urpí, a la Via Massagué, aquest divendres. Autor: J.d.A.