Sabadell Urban Challenge. Autor: O.Orriols

Una aplicació mòbil per a la gent gran guanya el Sabadell Urban Challenge 2015

Tercera edició dels premis a aplicacions mòbils del Sabadell Smart Congress. En aquesta ocasió els guanyadors han estat els impulsors d’una aplicació mòbil destinada a la gent gran. Es diu Familyar. A més s’ha fet una segona categoria per a objectes urbans. Ha guanyat la solució TNL Equipamientos Ambientales.

Familyar és una aplicació mòbil per facilitar i millorar la comunicació de les persones grans amb la seva xarxa de confiança o amb els serveis d’assistència social o sanitària, amb l’objectiu de preveure el risc d’aïllament i reduir la soledat. El jurat ha valorat especialment la dimensió social i l’adaptació al col·lectiu de gent gran que representa aquesta aplicació. També ha valorat l’orientació de la tecnologia a la gent gran, que és un col·lectiu amb pes demogràfic creixent a la Unió Europea. El guanyador ha escollit el premi de 1.000 euros en efectiu. El finalista ha estat l’aplicació R-ALERGO. Rutas alergosaludables, que s’adreça a persones amb al·lègies respiratòries. El jurat ha valorat l’orientació de l’aplicació al camp de la salut i a la problemàtica de l’al·lèrgia, vinculada a la qualitat de l’aire.

En aquesta edició dels premis, que s’han anomenat Sabadell Urban Challenge 2015, s’han premiat també solucions per a objectes urbans. Ha guanyat TNL Equipamientos Ambientales, que presenta un contenidor compactador que redueix el volum de brossa i la necessitat de recollida en camions. El jurat creu que la solució és molt innovadora i eficient. També ha escollit el premi de 1.000 euros en metàl·lic. El finalista ha estat ARGOS, per sensoritzar les places d’aparcament amb sensors connectats a través del cable i sense precisar bateria.

Al premi s’han presentat 17 propostes, 10 en la categoria d’aplicacions i set en la d’objectes urbans intel·ligents. El concurs està organitzat per l’empresa municipal Promoció Econòmica Sabadell. El jurat està format per membres de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya, l’empresa Àgora Grup, l’Smart City Business Institute i consultors.

Foto: Sabadell Urban Challenge. Autor: O.Orriols