Una guia útil de les ciutats guanya el segon concurs d’aplicacions mòbils

  • L’aplicació guanyadora integra diversos serveis que ofereixen les ciutats mitjanes.

  • 16 empreses han optat a la segona edició del concurs #Innoapps contest.

En el marc del segon congrés Sabadell Smart Congress, s’han entregat els premis a la segona edició del concurs d’aplicacions mòbils, que en aquest ocasió ha patrocinat Smatsa. L’empresa Knoid ha guanyat el concurs amb l’aplicació Ubikat, pensada per a les ciutats mitjanes i aplicada fins ara a Sant Cugat.

El primer premi consta de 1.500 euros. L’aplicació està disponible per a Android i també per iPhone i integra una bona quantitat dels serveis que presten les ciutats mitjanes. De moment, s’està aplicant a Sant Cugat del Vallès, de la mà de l’associació de comerciants del municipi vallesà, amb el nom de ‘Sant Cugat a la butxaca‘. Lluis Zabala és el representant de Knoid:

L’aplicació barreja diferents coses però sobretot intenta vertebrar una ciutat des del comerç. Les ciutats pateixen la migració del comerç cap a les grans superfícies i creiem que el comerç té un paper important per vertebrar la ciutat i donar vida. A partir d’aquí hi afegim les atraccions turístiques que tota ciutat té, i sovint són fins i tot desconegudes pels propis habitants de la ciutat, i també mobilitat, les formes d’aparcar, entrar o sortir en transport públic o privat… Intentem que l’usuari tingui tota la informació necessària d’una ciutat a la mateixa aplicació”.

Zabala assegura que fa un any van llançar l’aplicació, a Sant Cugat, i ara estan parlant amb altres ciutats, sigui amb ajuntaments o amb entitats comercials, per dinamitzar l’arribada de l’aplicació a més ciutats.

D’altra banda, l’aplicació Appark & Go ha guanyat el segon premi. Aquesta aplicació permet reservar una plaça d’aparcament subterrani oferint a l’usuari un preu inferior al de la zona blava. En tercer lloc ha quedat l’aplicació On Fan, que recomana plats de restaurants. El segon i el tercer premi han obtingut un dispositiu electrònic com a guardó.

Segon i tercer premi

Per aquesta segona edició s’han presentat 16 propostes de temàtiques molt variades, encara que amb el nexe comú de ser activitats que es puguin dur a terme a les ciutats. El concurs està convocat per l’Ajuntament a través de l’empresa municipal Promoció Econòmica SL.

Primera edició

En la primera edició va guanyar el premi l’aplicació Join Up Taxi, seguida de l’aplicació sabadellenca Sabadell Clic a Clic i de SOS Info (més info: ‘JoinUp Taxi guanya el concurs d’aplicacions‘).

Foto portada: Luis Zabala, a Fira Sabadell, aquest dijous. Autor: J.d.A.