Segona edició del Cafè d'aventura

Una xarxa social per vendre art, millor projecte del segon Fòrum de l’Emprenedoria a Sabadell

  • Una setantena d’assistents al segon Cafè Aventura a Fira Sabadell.

  • Una quinzena d’inversors han participat a la jornada. L’Ajuntament vaticina una tercera edició.

El Fòrum d’Emprenedoria de Sabadell s’ha celebrat aquest dijous a Fira Sabadell. La finalitat és posar en contacte emprenedors i empresaris amb inversors. La trobada és un bon termòmetre de l’emprenedoria local, tot i que molts projectes no són pròpiament sabadellencs. En aquesta ocasió, el millor projecte ha estat…

En la presentació, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha exposat l’interès municipal en l’emprendoria i sobretot en la reducció de la xifra d’aturats, d’uns 19.000 a la ciutat. Després s’ha iniciat la jornada amb les presentacions d’una desena de projectes.

Formació i presentació

En aquesta segona edició del Fòrum de l’Emprenedoria s’han presentat 46 candidatures per exposar la seva activitat i demanar inversió. De les propostes s’han escollit 25, que han estat formades en quant a presentació en públic per la consultora Mercaconsult. Finalment una desena de projectes han presentat aquest dijous les seves iniciatives i rebran durant uns mesos serveis de mentoratge gratuïts, bàsicament a través de l’entitat SECOT (més info:‘Directius jubilats assessoren emprenedors i pimes per consolidar negocis’).

Presentació de Bookmovies, aquest matí. Autor: J.d.A.
Presentació de Bookmovies, aquest matí. Autor: J.d.A.

Entre les empreses que han presentat la seva activitat hi ha Artinpocket, que promou i ven art contemporani per internet, Be On Mobile, un aplicació de missatgeria per comunicar-se sense mostra el número de telèfon, o Bookmovies, una plataforma per promocionar les vendes dels llibres a través del vídeo. També han participat JoinUp (més info: ‘Join Up: “Es fundamental divertirnos trabajando”), per agrupar serveis de mobilitat compartida centrada en l’ús corporatiu. Manduka Games crea videojocs per a dispositius mòbils. Onfan vol ser una aplicació de referència per als amants de la gastronomia. Saphi Trace and Control és una aplicació per a rendibilitzar els costos associats a segurat i inocuïtat alimentària. Sila Software ofereix videojocs amb un model de negoci de tarifa plana a través d’una plataforma. Vote 99 desenvolupa una xarxa social per votar i donar l’opinió sobre determinats aspectes d’interès públics i Wefitter valora i premia de forma gamificada l’exercici diari de forma compromesa amb l’esport i la vida saludable.

Artinpocket guanya el premi

Només una de les deu empreses ha estat escollida com la millor. Ha estat el cas d’Artinpocket, la primera empresa que ha exposat i que ha rebut un premi en metàl·lic de 1.500 euros per invertit en el projecte i les portes obertes al Centre de Promoció Empresarial de Fira Sabadell durant sis mesos de forma gratuïta en la modalitat de coworking. De fet, l’empresa ja té la seva seu al Centre de Promoció Emprearial, ja que és una de les empreses residents.

Un dels seus impulsors, Pep Marés, ha assenyalat que la seva empresa vol ser a l’art el que Youtube ha estat al vídeo. Artinpocket és una comunitat que posa en contacte artistes i compradors d’art i comercialitza tant art físic com digital.

Networking i ponències

D’altra banda, s’ha establert un espai per a relacions professionals entre els assistents a la jornada, per a establir vincles. Així mateix, finalment també hi ha hagut una conferència-debat a càrrec del president del grup inversor Keiretsu Forum Spain, Miquel Costa, i de l’emprenedor André Vany-Robin, autor de He fracasado, ¿y qué?.