Concurs de cuina medieval

Medievàlia escalfa motors amb el concurs de cuina medieval

La Festa i Mercat Medieval, Medievàlia, que es realitzarà els propers 13, 14 i 15 de maig, novament al voltant del Mercat Central de Sabadell, ha començat a escalfar motors aquest dijous amb el concurs de Cuina Medieval.

Els Amics de Medievàlia han organitzat la setzena edició del ja tradicional concurs de Cuina Medieval, on els participants han de cuinar una recepta medieval, utilitzant els productes, els condeiments i les tècniques de cocció que s’empraven a l’època.

Montserrat Artigas, membre de l’organització, ha explicat que “cada any hi ha més nivell i cada cop els participants presenten plats més elaborats”.

En aquesta edició s’han presentat 18 plats, però només hem pogut seleccionar 12, perquè en alguns han utilitzat blat de moro, tomàquets, pebrots o patates i no han recordat que a l’època medieval no n’hi havia i per tant no es pot posar. Eren bones receptes però no les podíem acceptar, perquè no complien els requeriments de les bases del concurs”, ha manifestat Artigas.

Els 12 concursats preseleccionats per l’organització han portat les seves elaboracions a l’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch, on el jurat format per Ramon Rosas, ex restaurador; Paloma Arenós, periodista de la revista Cuina i corresponsal del Vallés de la Vanguardia; Albert Ramos, de l’Hostal San Pancràs de Bellaterra, com a representant de Gremi d’Hostaleria de Sabadell i Joan Sala, del restaurant Lossum, com a representant de CUINA VALLÈS, han posat nota a cadascun dels plats.

D’aquesta dotzena de plats presentats, en sortiran cinc guanyadors que es faran públics el diumenge 15 de maig a les 12 del migdia a la Fira Medievàlia, davant el Mercat Central.

Foto portada: Membres d’Amics de Medievàlia observant els plats presentats al concurs. Autor: David B.

Comments are closed.