Col·legi d'Advocats de Sabadell

Els advocats celebren la seva festa patronal

  • El Col·legi d’Advocats de Sabadell imposa togues a 19 nous lletrats i reconeix els històrics.

  • L’acte compta amb l’assistència del conseller de Justícia,Germà Gordó, en temps d’interrogants per la professió.

El Col·legi d’Advocats de Sabadell ha celebrat aquest divendres el seu principal acte anual: la celebració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels juristes. Ho han fet imposant les togues a 19 nous lletrats i reconeixent la tasca dels col·legiats. Tot i així, el sector té diversos fronts oberts, que han planejat per l’acte del Teatre Principal.

En primer lloc, la llei de Serveis Professionals que a la pràctica pot acabar amb els col·legis professionals tret dels de capital de província. El projecte contempla liberalitzar els serveis i fusionar els col·legis, deixant només un per província (en el cas sabadellenc, seria el de Barcelona). Sent així, col·legis oficials com el d’Advocats de Sabadell o els d’Agents Comercials estan en debat. De fet, el Col·legi d’Advocats de Sabadell va aconseguir impulsar una moció unitària contra aquesta projecte en la Junta de Portaveus municipals, fa unes setmanes.

D’altra banda, les taxes judicials impulsades pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, també han sentit crítiques. De fet, el col·legi oficial sabadellenc s’ha mostrat de forma recurrent contra unes taxes que creuen vulneren el dret a l’assistència judicial.

Festa del patró

Sigui com sigui, l’acte que s’ha celebrat al teatre Principal ha comptat amb la litúrgia habitual, aquest any, acompanyada del conseller de Justícia, Germà Gordó, i també de l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, entre altres. El degà del Col·legi d’Advocats, Juan Antonio Garcia Cazorla, evidentment, no hi ha faltat.

19 nous lletrats han protagonitzat l’acte d’imposició de togues. Un acte en el que van haver de jurar o prometre la Constitució i la deontologia professional. Una xifra en qualsevol cas molt inferior a l’any passat, quan van imposar-se gairebé un centenar. El degà explica els motius a Ràdio Sabadell:

L’any passat va ser com un baby boom, perquè precisament com que entrava en vigor la modificació de la llei d’accés, si no estaves col·legiat havies de fer una segona prova, que representa més esforç per part dels nous lletrats, de manera que molta gent va decidir fer-ho l’any passat”.

D’altra banda, es va homenatjar Domingo Ramos, membre des de fa mig segle del col·legi sabadellenc, així com a una dotzena d’advocats que han fet 25 anys com a col·legiats. Finalment, s’ha nomenat com a col·legiada d’honor l’advocada Glòria Clivillé Quintana, i s’ha entregat una medalla a Manuel Ballesteros. Un dels lletrats que va prendre la paraula va destacar que l’acte és “més que un acte protocolari”. Bona part dels assistents s’han dirigit després al sopar anual, celebrat en un hotel sabadellenc.

Foto portada: Un moment de la cerimònia, al teatre Principal. Autor: David B.

Comments are closed.