Local Saballuts

Els ‘Saballuts’ inauguren la nova seu social

  • Els castellers aconsegueixen després de 17 anys un espai d’assaig d’ús propi.

  • 400 castellers de Sabadell es desplaçaran al concurs de castells de Tarragona.

Els Castellers de Sabadell han inaugurat el seu nou local d’assaig, remodelat i preparat expressament per a la pràctica castellera, situat al carrer Emprius, al barri de Covadonga. El local és una cessió de l’Ajuntament de Sabadell per al ús dels Saballuts durant 40 anys.

Després de quatre mesos d’obres i una inversió de 50.000 euros aportats per la pròpia colla, l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona, s’ha inaugurat un espai propi, tant somniat pels Castellers de Sabadell, ja que fins a aquest moment sempre han hagut compartir espais amb altres entitats. L’entitat ha estat assajant al pati de l’escola Joanot Alisanda, a un petit local del carrer Borrell que contava amb un pati interior i a un local a la Creu Alta compartit amb les entitats de Sabadell Cultura. Aquests locals no els permetien assajar durant tot l’any ni tenien tots els serveis que els ofereix aquest espai.

El nou local compta amb poc més de 500 metres quadrats, repartits amb sala gran d’assaig on hi caben castells de vuit, una sala social, una aula per als grallers, diversos magatzems i un pati interior.

La festa d’inauguració de la nova seu dels ‘camises verdes’, ha començat amb una cerimònia amb els parlaments de les autoritats i s’han fet els primers pilars de la colla en el nou espai. A continuació, les forques de Can Deu han realitzat un espectacle de foc i so. Per la nit, la festa ha agafat un aire més musical i festiu, amb l’actuació del grup No hay 2 sin 3 i un Dj fins la matinada.

Preparant el concurs de castells de Tarragona

Amb aquest nou local, els Saballuts podran començar a preparar-se de forma més eficaç pel concurs de castells de Tarragona, l’espectacle de castells més gran del món. Els Castellers de Sabadell només hi provaran cinc castells; el cinc de vuit, la torre de vuit amb folre, el quatre de vuit amb agulla, el tres de nou amb folre i el pilar de set amb folre. La intenció dels Saballuts és repetir a Tarragona la gran actuació que van fer a la passada Festa Major de Sabadell i preveuen portar-hi més de 400 castellers.

Foto portada: David B.