Foto portada: sortida de la Women Race 2017. Autor: David B.

La Women Race arribarà a la quarta edició vinculant-se al Dia del Càncer de Mama

La quarta edició de la cursa Women Race omplirà el proper 21 d’octubre els carrers de Sabadell de dones amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. La cursa patrocinada pel Corte Inglés tindrà el tret de sortida a les 9.30, i ofereix un recorregut de cinc quilòmetres apte per a tots els públics. 

La prova té caràcter solidari, ja que la recaptació es destina a l’entitat Oncolliga i espera aproximar-se a les 2.000 participants, el màxim previst per l’organització. L’esdeveniment s’ha presentat aquest migdia al centre comercial de l’Eix Macià i arriba al calendari gairebé a la vegada que el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. “Volem que Sabadell s’ompli de dones valentes”, ha proclamat la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora d’Esports, Marisol Martínez, que ha avançat la seva participació i la de la resta de dones regidores del consistori.

Com és habitual, la cursa tindrà sortida a les 9.30 hores des de l’Eix Macià i passarà pels principals carrers del centre (Ronda Zamenhof, Via Massagué, Passeig i Rambla). “El millor circuit possible a Sabadell, i apte per a tots els públics”, ha assegurat el director de Comunicació d’El Corte Inglés, Jordi Romañach.

Objectiu: 2.000 inscrites

Les inscripcions s’han obert fa alguns dies, i ja hi ha 200 persones apuntades. Es preveu que el ritme s’acceleri amb l’objectiu d’arribar a les 2.000, el màxim per aquesta edició. L’any passat la participació va créixer un 50 per cent i va superar les 1.600 persones. La cursa està especialment orientada a les dones, però els homes també es poden inscriure i participar-hi.

Organitzadors, patrocinadors i col·laboradors, aquest dijous. Autor: J.d.A.
Organitzadors, patrocinadors i col·laboradors, aquest dijous. Autor: J.d.A.

La inscripció està oberta fins el proper 17 d’octubre al web de The Women Race o de forma presencial a la planta d’esports d’El Corte Inglés. El preu és de 9 euros presencial i de 9,40 euros si es formalitza per internet. Hi ha dues categories: individual i per equips. Els dies 19 i 20 d’octubre es pot recollir el dorsal, la bossa de la corredora i la samarreta. Hi haurà un servei gratis d’anàlisi del trepig.

Més recaptació per a Oncolliga

Entre els objectius, també hi ha augmentar la recaptació destinada a Oncolliga, l’entitat que ajuda les malaltes de càncer amb diversos serveis (des d’ajuts econòmics fins prestar material, consulta psicològica o tallers en grup). Amb aquesta finalitat es venen samarretes, es manté el Dorsal 0 destinats a aquelles persones que no puguin o vulguin córrer però sí desitgin col·laborar econòmicament. I, novetat, es posa en marxa la venda de bufs solidaris, fets per aquesta edició, i de color rosa, com la samarreta.

En aquesta ocasió, s’afegeix als col·laboradors la Fundació CN Sabadell. Les integrants de l’equip femení de waterpolo protagonitzen l’anunci promocional de la cursa.

Juny, octubre, juny

La Wome Race va néixer com una carrera primaveral que es fa el mes de juny. Però aquest any canvi de data perquè al juny es va celebrar la cursa homònima a Tarragona, que també lidera El Corte Inglés, com una forma de potenciar els Jocs del Mediterrani. Aquest any es farà a Sabadell a l’octubre, i l’any vinent tornarà a ser una cursa ubicada al mes de juny. Tal com ha avançat Romañach, Oncolliga en serà de nou l’entitat receptora dels beneficis.

Foto portada: sortida de la Women Race 2017. Autor: David B.