Foto portada: Fernàndez, Martínez i David de la Cruz. Autor: R.Benet.

David de la Cruz, millor esportista de Sabadell per segon any consecutiu

Un any més, i ja en van 64, el Teatre Principal de la ciutat ha tornat a obrir les seves portes per acollir la gala de la Festa de l’Esport de Sabadell, on els esportistes i entitats de la ciutat reben els seus reconeixements.

Aquest dilluns va iniciar-se aquest nou format de la Festa de l’esport ple de canvis, més visible i obert a la ciutat. Durant la setmana s’han realitzat activitats relacionades amb el món de l’esport, i avui diumenge el Passeig s’ha convertit en una pista multiesportiva on les entitats participants han pogut portar-hi els seus estats i donar-se a conèixer encara més al bon nombre de sabadellencs, uns 10.000 que s’han apropat, segons fonts municipals, i que han pogut participar i fer un tastet a les diferents modalitats esportives, des del tennis taula, passant per l’esgrima, el bike trial, el bàsquet en cadira sobre rodes, el futbol, l’escalada i molts més.

La Festa de l'Esport, al matí. Autor: R.Benet
La Festa de l’Esport, al matí. Autor: R.Benet

Finalment el temps ha respectat el matí, però les activitats de la tarda han quedat suspeses. També s’ha fet una foto amb tots els campions dels diferents equips de la ciutat de qualsevol categoria.

La JAS i de la Cruz els guanyadors 

El que no ha pogut ajornar la pluja ha estat el tradicional acte que avui ha servit com a cloenda de la Festa de l’esport. En un nou format més dinàmic s’han entregat els premis als finalistes i guanyadors d’aquesta 64a edició. Marisol Martínez, regidora d’esports, ha valorat molt positivament aquest nou format que s’ha donat a la festa on s’ha volgut “demostrar i mostrar el potencial que té la nostra ciutat, i donar també importància a les entitats més petites”. La regidora també creu que l’esport és pilar fonamental de la ciutat i per fer-la créixer:

Tenim el repte de transformar el talent per donar a conèixer a la ciutat i ser un referent en l’àmbit esportiu. Sabadell té talent, èxit i campions, i un conjunt d’entitats d’alt nivell. Hem d’aprofitar aquesta força, i treballar més enllà dels nostres interessos per transformar la ciutat a través de l’esport”.

Per la seva banda l’alcalde, Juli Fernández, ha començat felicitant i donant l’enhorabona per fer aquest canvi que creia necessari en aquesta festa: “felicitar a tota la regidoria d’esports per fer aquest canvi en la festa de l’esport i millorar-la”. Ha volgut destacar també el potencial de la ciutat i donant molta importància a la unió i l’esport per créixer com a ciutat:

Tenim més de 190 entitats esportives a la ciutat, que són el motiu que permeten que els sabadellencs gaudeixin de l’esport en tots els seus àmbits, ja sigui lleure, competició… L’esport ens uneix a tots, és una eina per la cohesió social de la nostra ciutat. Tenim allò que és més difiícil que algú tingui: El Capital humà, que fa que siguem una ciutat referent en l’esport”.

Després dels parlaments, s’han entregat els primers premis de la tarda, començant pel premi Abant.net reconeixement a la tasca arbitral pel senyor Francisco Rodríguez Capitán, àrbitre de la lliga de lleure de futbet. Un dels també tradicionals el premi que entrega un dels patrocinadors, Snooker Sabadell que ha volgut reconèixer les 55 edicions celebrades del Cros de Sant Sebastià. El Corte Inglés ha entregat el seu premi dedicat a la promoció de l’esport a l’Associació Esportiva Can Deu en tercer lloc, en segona posició al club Falcons i en primer lloc a Global Bàsquet.

Jordi Molins recollint el premi a la JAS. Autor: R.Benet.
Jordi Molins recollint el premi a la JAS. Autor: R.Benet.

Cap al final de la gala s’han donat a conèixer els protagonistes de la nit, la millor entitat esportiva i el millor esportista. La Joventut Atlètica de Sabadell s’ha emportat la distinció a millor entitat per davant del Club Tennis de Sabadell i la Unió Excursionista de Sabadell, tercer i segon classificat. Pel que fa a títol individual, el millor esportista de Sabadell ha estat de nou al ciclista David de la Cruz, que repeteix premi per segon any consecutiu. L’any passat el ciclista no va poder estar present a la gala, i en aquesta ha passat a recollir-lo acabant el seu discurs molt orgullós de la seva ciutat.

El 30è Gorgori per a Carles Fité

La Festa de l’Esport no només premia i dóna reconeixement a les entitats i esportistes de la ciutat, sinó que també fa una menció especial a un periodista sabadellenc vinculat en el món de l’esport. Aquest any el premi Joaquim Gorgori, que celebrava la seva trentena edició ha estat per Carles Fité, que ha remarcat el potencial que avui en dia tenen els mitjans de comunicació locals com els que té la ciutat, ha reivindicat l’actual situació que es viu a Ràdio Sabadell i també s’ha mostrat crític amb el Centre d’Esports Sabadell.

Foto portada: Fernàndez, Martínez i David de la Cruz. Autor: R.Benet.