Foto portada: entrenament a Sant Oleguer. Autor: R.Benet.

El CE Sabadell aixeca el teló a la temporada contra un rival de luxe

El CE Sabadell obre aquest diumenge (19 hores) la primera jornada de lliga a casa davant l’Elx, la tercera des del descens a Segona B. Un partit especial, ja que el 20 d’agost d’ara fa 50 anys la Nova Creu Alta obria les seves portes per primera vegada. També serà el primer partit de la nova etapa que viu l’entitat des de l’arribada d’Esteve Calzada com a màxim accionista del club, i la de Toni Seligrat com a entrenador.

S’acaba un estiu de nou mogut al Centre d’Esports. La sortida de qui anava a ser el nou màxim accionista, Jose García ‘Coe’, per l’arribada del nou grup inversor encapçalat per Esteve Calzada, exdirector de màrqueting del FC Barcelona i propietari de l’empresa Prime Time Sport, ha estat el principal capítol, que ha generat força novetats en l’organització del club. Canvis notables, com la no continuïtat de Guillermo Romo a la banqueta arlequinada, i la sortida de Toni Hernández, director esportiu de l’entitat que va aterrar a Sabadell de la mà dels de Hummel.

Per tant nou projecte esportiu, de la mà de Toni Seligrat, un home contrastat a la categoria, que vol aspirar a l’ascens, però amb realisme i dins del marc d’un projecte a curt-mig termini, com van dir en la seva presentació Calzada i el nou míster.

El CE Sabadell s’ha reforçat amb jugadors d’experiència i de renom com Migue, Felipe Sanchón o Marc Martínez. La plantilla no començarà la lliga amb tots els efectius, i s’esperarà fins a l’últim moment del mercat de fitxatges per poder completar-la. Una de les posicions claus és la del davanter, un ‘9’ pur que el Sabadell encara no té i que necessita amb urgència per complementar la joventut de Mario Rodríguez, vingut del Real Madrid. Caldrà esperar i ser pacient. Seligrat creu que amb els efectius amb que compta la plantilla està preparada per plantar cara als rivals.

L’Elx per començar

L’entitat arlequinada celebrarà diumenge el mig segle de vida del Temple, l’estadi municipal de la Nova Creu Alta. Més enllà de l’efemèride, i un cop fet el servei d’honor pels jugadors que van jugar el primer partit, comença l’hora de la veritat. Rodarà de nou la pilota, i ho farà amb al damunt de la gespa un gran rival com l’Elx que s’ha reforçat molt bé aquesta temporada després del descens de l’anterior per estar el mínim temps possible en aquesta categoria.

De fet, a part de reforçar-se amb grans noms de la categoria, defensen la seva samarreta dos exarlequinats que tornen a la Nova Creu Alta després de vestir la del Sabadell l’any de l’ascens, es tracta de Collantes i Benja. Els homes de Vicente Mir arriben a la Nova Creu Alta amb molta fam i sent un dels ‘cocos’ de la categoria. Els precedents dels il·licitans a Segona B de les primeres jornades els fa molt forts, en els darrers anys no n’ha perdut mai cap una, i les tres més recents les ha guanyat totes. Una bona prova de foc pel nou equip de Toni Seligrat, que haurà de demostrar tota la bona feina feta aquesta pretemporada.

Foto portada: entrenament a Sant Oleguer. Autor: R.Benet.