Estadi Nova Creu Alta. Autor: David B.

El CE Sabadell surt del concurs de creditors

El Centre d’Esports Sabadell va sortir aquest dimarts del concurs de creditors en el que estava immers des de setembre del 2016. Un cop resolt el concurs, l’administrador concursal, Jorge Cruz de Pablo -que supervisava cada moviment del club-, ha abandonat el seu càrrec i l’entitat està amb uns comptes més sanejats.

Després del descens a Segona Divisió B, el club va patir una forta davallada d’ingressos econòmics, i el deute creat durant les temporades en que l’equip va competir en el futbol professional va portar al Sabadell a una situació límit. L’entitat va arribar al punt de no poder pagar als seus treballadors i obligat a entrar en concurs de creditors. (més info: ‘La Junta d’Accionistes, en 7 claus‘).

Fora del concurs, el Centre d’Esports té pendent una junta d’accionistes on s’informarà de com ha quedat la situació econòmica. Normalment, els processos concursals acaben amb una quitança d’aproximadament el 50 per cent. El deute del club va arribar a elevar-se al voltant dels sis milions d’euros, el que vol dir que ara mateix aquest es situaria entorn als tres milions. Ara per ara, els deutors més urgents són Hisenda i la Seguretat Social, i s’aplicaria l’espera (habitualment d’entre tres i cinc anys) acordada amb la resta.

Amb tot, el Sabadell comença una nova etapa d’estabilitat.

Foto portada: la Nova Creu Alta, fa uns dies. Autor: David B.