Foto portada: el pavelló de Sol i Padrís. Autor: Ajuntament / cedida.

El ‘Pavelló’ es posa al dia per encabir més partits

Sense pista atlètica i amb tres noves pistes poliesportives. Així és el ‘nou’ Pavelló de Sol i Padrís de Sabadell, inaugurat l’any 1970 i reformat recentment. Les obres han tingut un cost proper als 450.000 euros i la superfície esportiva ha crescut vora el 15 per cent.

El principal canvi del Pavelló és l’eliminació de la pista d’atletisme, fora de normativa des de fa anys. La supressió ha permès acondicionar una superfície rectangular i plana que deixa lloc a fins a tres pistes en total, separades entre elles. Hi ha la pista central, però ara acompanyada de dues pistes laterals de menor dimensió.  Així es poden jugar fins a tres partits a la vegada, oxigenant els espais de competició a la ciutat.

Martínez (Esports), Serracant i Fernàndez (Urbanisme), visitant el reformat pavelló, aquest divendres. Autor: Ajuntament / cedida.
Martínez (Esports), Serracant i Fernàndez (Urbanisme), visitant el reformat pavelló, aquest divendres. Autor: Ajuntament / cedida.

Es preveu a la pista central es pugui jugar a futbol sala, handbol, bàsquet i voleibol. Una de les transversals permetrà la pràctica de futbol sala, handbol i voleibol mentre que l’altra té espai per a l’hoquei, el futbol sala i l’handbol. L’Ajuntament destaca que fins ara no hi havia cap espai reglamentari per a la pràctica de l’hoquei. L’accés a les grades queda modificat arran de la reforma.

Un pavelló històric

El Pavelló d’Esports de Sol i Padrís, ‘El Pavelló’ per a molts, va ser inaugurat l’any 1970 i durant dècades va ser l’únic pavelló esportiu de Sabadell. Va acollir tot tipus de campionats de Catalunya en pista coberta, així com campionats estatals i mítings internacionals.

Fora de l’esport, ha estat espai d’actes polítics, com les assemblees durant la vaga general política de febrer de 1976 o un massiu míting de José Luis Rodríguez Zapatero a les eleccions autonòmiques de 2006. A més, fins l’any 2000 també s’hi celebraven festes de cap d’any.

Foto portada: el pavelló de Sol i Padrís. Autor: Ajuntament / cedida.