Ral·li Llana Sabadell recorregut

El Ral·li de la Llana escalfa motors

  • A falta de 72 hores per a l’inici del Ral·li de la Llana, hi ha més de 110 inscrits.

  • S’espera la confirmació de Jaume Alguersuari, Miki Monràs i Lucas Cruz.

Tot un clàssic, i molt popular. El ral·li de La Llana arriba aquest cap de setmana a la seva vuitena edició. Com és habitual, la passarel·la del parc de Catalunya serà l’escenari del punt d’inici i final d’aquesta prova de cotxes clàssics. Aquest any podria comptar amb grans sorpreses d’última hora.

Després de la presentació de la prova, el passat 15 de febrer, aquest dimarts s’ha fet oficial el recorregut de la vuitena edició del Ral·li de la Llana. S’augmenten els quilòmetres i els trams respecte el 2011, i també es crea una nova categoria no puntuable.

Com és habitual, la prova donarà sortida des de la passarel·la del parc de Catalunya entre les 12.30 i les 12.45. Es calcula que estaran sortint cotxes fins les 14.30 hores. Malgrat tot, el primer tram competitiu no donarà inici fins la carretera de Caldes de Montbui, a la sortida de la ciutat. La prova tindrà onze trams, passant per Sant Miquel del Fai, Gallifa, Granera, Monistrol de Calders, Castellvell i el Vilar, Ullastrell, Olesa de Montserrat, Viladecavalls, Rellinars, Collbató, Montserrat, Navarcles, Talamanca i Matadepera, on acabaran. Després els vehicles es dirigiran de nou al parc tancat de Sabadell. A mitja tarda, amb la meitat dels quilòmetres recorreguts, els cotxes es reagruparan  al parc de Catalunya, des d’on sortiran cap al segon sector.

Inscripcions gairebé plenes

Segons l’organització, si fa una setmana quedaven deu o quinze places encara per a participants, a falta de 72 hores perquè s’iniciï la prova, només resten mitja dotzena de places lliures. Es calcula que s’ompliran les 120 inscripcions. L’organització està pendent que els pilots Jaume Alguersuari i de Fórmula 2 Miki Monràs, i el copilot Lucas Cruz, campió del Dakar amb Carlos Sainz, confirmin la seva presència en l’esdeveniment. Els tres van ser a la presentació del ral·li i es van mostrar disposats a intentar convéncer els seus equips.

Concurs fotogràfic i fira de vehicles clàssics

Per primera vegada, l’organització posa en marxa un concurs que premiarà les millors fotografies durant aquest ral·li. Cada participant podrà presentar quatre fotografies.

Ral·li Llana Sabadell
Cotxes i curiosos, l'any passat. Foto: MotorClub Sabadell

Segons es va assenyalar a la presentació del Ral·li, aquest estiu es farà a Fira Sabadell una fira destinada als vehicles clàssics de motor. Serà el 29 i 30 de juny i l’1 de juliol. Segons el director d’Otac OP (empresa encarregada de la Fira), José Luis Laborda, el Classicmotor Sabadell tindrà una part de relació entre compradors d’aquests vehicles, una part destinada a la divulgació amb xerrades i exposicions i també un campionat d’slot, tallers de restauració, cursos de maquetisme, exhibicions, sortides en moto i l’entrega de premis fotogràfics del Ral·li.

Què és el Ral·li de la Llana?

El Ral·li de la Llana és una prova automobilística per a cotxes clàssics que es basa en el record de l’antic ‘Rallye de la Lana’, que es va celebrar entre 1968 i 1972 per les carreteres vallesanes, sent en l’última edició prova puntuable per al Campionat d’Espanya de Rallies.

Des de l’any 2005, MotorClub Sabadell ha recuperat la prova, adaptada per a cotxes clàssics i sent puntuable per al campionat de Catalunya de regularitat. En aquestes edicions, han participat un centenar de cotxes d’entre 25 i 60 anys.