coches clásicos

El Ral·li de la Llana se’n va cap a Igualada

  • La parella Salinas-Codinachs, del Moto Club d’Igualada, s’emporten la victòria.

  • Centenars de curiosos observen i fotografien els cotxes clàssics.

El Parc de Catalunya de Sabadell ha rebut amb expectació els més de 100 vehicles clàssics que han participat aquest dissabte al VIII Ral·li de la Llana Trofeu Autosi, organitzat pel Motor Club Sabadell. Aquest ral·li s’inicià a finals dels anys 60 i es recuperà l’any 2005 reconvertit en una prova del Campionat de Catalunya Clàssic de Regularitat.

Ral·li de la Llana 2012 3
Els cotxes, exposats abans d'iniciar la prova. Autor: David B.

Dissabte a dos quarts d’una del migdia, s’ha donat el tret de sortida d’aquesta vuitena edició del ral·li de la Llana des de la passarel·la del parc de Catalunya, lloc d’inici i final d’aquesta prova de regularitat per les carreteres del Vallès. Cada minut ha sortit un dels vehicles clàssics que participaven a la cursa.

Ral·li de la Llana 2012 1
La passarel·la del Parc Catalunya, punt d'inici i final de la prova.

El traçat del recorregut s’ha ampliat respecte a l’any 2011, arribant als 354 quilòmetres repartits en onze trams passant per les localitats de Sant Miquel del Fai, Gallifa, Granera, Monistrol de Calders, Castellvell i el Vilar, Ullastrell, Olesa de Montserrat, Viladecavalls, Rellinars, Collbató, Montserrat, Navarcles, Talamanca, Matadepera, Terrassa i Sant Quirze del Vallès.

Centenars d’aficionats al món del motor s’han apropat al parc Catalunya per contemplar, fotografiar i fotografiar-se amb els mítics cotxes clàssics fabricats entre l’any 1950 i l’any 1987. Com a  novetat d’aquesta edició, tots els assistents poden participar en el concurs de fotografia, amb el propòsit de premiar les millors fotografies realitzades en qualsevol de les edicions del ral.li de la Llana, des de l’any 2005 fins a l’any 2012.

Moto Club Igualada Salinas-Codinachs
El SEAT FU 1430 de Salinas-Codinachs, en una altra prova. Autor: Moto Club Igualada

A partir de les 10 de la nit, han començat a arribar al mateix punt d’inici tots i cadascun dels participants al ral.li de forma esglaonada, quedant com a guanyadors d’aquesta edició, segons la classificació provisional, els membres de Moto Club Igualada; Joan Salinas i Joan Codinachs, conductor i acompanyant respectivament, pilotant un SEAT 1430 FU.