Bàsquet Sant Nicolau

El Sabadell Bàsquet perd la categoria nacional EBA

• El Sabadell Bàsquet perd de 23 punts contra el Montgat i baixa de Lliga EBA a Copa Catalunya.

• El Sant Nicolau perd a la pròrroga i a domicili contra el Santfeliuenc abans de jugar-se l’ascens a LEB Plata.

A casa, contra l’últim i a la darrera jornada. Així, de la forma més cruel possible, el Sabadell Bàsquet va perdre una categoria on portava tres anys lluitant per mantenir-se, la Lliga EBA, i la temporada vinent disputarà la Copa Catalunya. El Sant Nicolau, per la seva banda, va perdre a la pròrroga contra el Santfeliuenc, una jornada després d’haver-se proclamat campió de Lliga i a l’espera de disputar les fases d’ascens a LEB Plata.

La informació del bàsquet publicada a iSabadell es fa amb la col·laboració dels equips de comunicació dels clubs locals.

Sabadell Bàsquet 57 – 80 CB Montgat

El Sabadell Bàsquet va perdre la categoria nacional EBA, tres anys després d’aconseguir l’ascens, de la forma més cruel possible: a la darrera jornada i contra l’equip que havia anat últim durant gairebé tot el campionat, el CB Montgat.

Els locals van sortir a la pista nerviosos, amb el cap més pendent de les conseqüències que podia tenir el resultat del partit que del propi partit. Aquesta falta de concentració va provocar que s’arribés al final del primer quart amb 13-24 al marcador. Una distància que es mantindria durant tot l’enfrontament i que els sabadellencs no podrien retallar en cap moment.
El segon període va anar encara pitjor, fins el punt que l’entrenador local va haver de donar entrada al júnior Roger Altimira i a Albert Devesa, un jugador que tornava d’una llarga absència per lesió i que no estava en condicions de jugar al 100 per cent. Es va arribar al descans perdent de 24 punts, un resultat que provocava el descens del Sabadell Bàsquet.
A la represa, el discurs de l’entrenador Raul Martínez va tenir els seus fruits i els jugadors sabadellencs van millorar la imatge sobre la pista. Guardia, Ramirez, Brunet i Vidal van tirar del carro i es va retallar la distància a -14, un resultat que els servia per mantenir la categoria. No obstant, al final del període els visitants van tornar a apretar i es va arribar al final del tercer quart amb 41-65 al marcador.
Al llarg del darrer període el Sabadell Bàsquet ho va intentar, però mai va aconseguir retallar massa la distància i es va acabar el partit amb 58-80, una diferència de 23 punts que va llançar per la borda tot l’esforç fet per l’equip i l’entitat durant els últims anys.
Així doncs, l’equip descens a la Copa Catalunya, un escenari que obre altres possibilitats més assequibles per a un equip que vol tornar quant abans millor a disputar la Lliga EBA.

CB Santfeliuenc 74 – 70 Sabadell Sant Nicolau

No és fàcil concentrar-se per sortir a jugar un partit sabent que ja ets campió. En aquesta darrera jornada del grup C de la Lliga EBA, el Sant Nicolau visitava la pista d’un equip que ja els va guanyar a domicili a la primera volta, el Santfeliuenc. Tot i la consigna de sortir a guanyar el partit, la falta de concentració dels visitants va permetre els locals anotar un parcial de 8 a 0 en els primers instants. Amb el pas dels minuts, els grana van començar a posar-se les piles i a agafar ritme de partit fins arribar al 19-16 al final del primer quart.

En el segon període, els de Carles Ribot van millorar en defensa i van aconseguir capgirar el marcador fins arribar a una diferència de +6. Els locals, però, no van abaixar els braços en cap moment i es va arribar al descans amb un apretat marcador de 33-36.

Després del descans, els dos equips van sortir molt forts a pista amb defenses agressives que dificultaven l’accés a cistella. La falta d’encert ofensiu dels campions de lliga va permetre els del Baix Llobregat tornar a donar-li la volta a un marcador marejat per tants canvis (48-47).

En el darrer període la igualtat entre els dos equips va ser màxima, fins el punt que un triple dels locals a pocs segons per acabar l’enfrontament va provocar la pròrroga (62-62).

En el període extra, la falta d’encert ofensiva dels grana no la van deixar escapar els de Sant Feliu, que es van endur la victòria des de la línia de tir lliure (74-70).

Tot i aquesta derrota, els jugadors del Sant Nicolau estan plenament convençuts que tornaran a mostrar la seva millor versió a les fases d’ascens, que es disputaran els propers dies 23, 24 i 25 de maig a la pista del carrer Jardí de Sabadell. Els grana s’enfrontaran al CB Agustinos Eras (León), al Reial Madrid B i al C.A.M. Enrique Soler (Melilla) en un format lligueta de tots contra tots on el primer classificat aconseguirà l’ascens a LEB Plata.

Foto portada: Un moment d’un partit del Sant Nicolau. Autor: David B.