El Sant Nicolau es guanya el dret a jugar a l’Adecco Plata

• El Sant Nicolau guanya al filial del Reial Madrid per48 a 65 en un partit molt intens.

• L’Enrique Soler venç un Agustinos-Eras desconegut i la combinació deixa els grana ja a l’Adecco Plata.

El segon dia de les fases d’ascens a la Lliga Adecco Plata començava amb el repte més gran de tots pel Sant Nicolau, que s’enfrontava a un filial del Reial Madrid que divendres havia apallissat l’Agustinos-Eras, deixant molt bones sensacions sobre la pista del carrer Jardí. A les 18 hores es disputava, doncs, el partit més important de cara a assolir l’ascens, ja que els dos equips havien guanyat el dia anterior els seus enfrontaments, i qui sortís vencedor tindria peu i mig a Adecco Plata.

Sent conscients de la importància del duel i de la necessitat de pujar de categoria per tornar a l’afició tot el suport que els ha donat al llarg de la temporada, els homes de Carles Ribot van sortir a jugar el partit més motivats que mai. Així, altre cop de visitants però aquest cop vestits de grana, el Sant Nicolau va començar amb un parcial de 0-6 i amb una gran defensa que els va permetre dominar el rebot defensiu i anotar per mitjà de ràpids contracops (3-12). No obstant, amb el pas dels minuts, el filial blanc va anar millorant en defensa i va aconseguir retallar distàncies fins arribar al final del primer període amb 13-18 al marcador.

En el segon quart l’encert des de la línia de 6,75 dels grana va millorar i els sabadellencs van aconseguir tornar a agafar el control del partit i baixar el ritme. D’aquesta manera van mantenir la distància al marcador per arribar al descans amb 23-32 a l’electrònic.

El Madrid B, no del tot encertat aquest dissabte. Foto: CESN

A la represa, el Sant Nicolau va tornar a sortir a per totes i amb un nou parcial de 0-6 va aconseguir esgotar els nervis d’una banqueta merengue que començava a queixar-se reiteradament als àrbitres. El poc encert ofensiu i la mala defensa del Reial Madrid, juntament amb la bona circulació de pilota dels de Sabadell haguessin acabat de trencar el partit si no fos per la presència del base blanc Alberto Martín (17 punts, 1 rebot i 17 de valoració), que semblava disposat a mantenir les opcions del seu equip fins el final. Així, es va acabar el tercer període amb 36-48 al marcador.

El darrer quart va començar amb l’únic parcial favorable als madrilenys (4-0), el que va posar l’ai al cor dels aficionats que omplien la grada del Pavelló del carrer Jardí. No obstant, el ritme del partit va ser molt inferior en aquests minuts que al llarg de la resta d’enfrontament, i els grana van saber controlar-lo en tot moment. Un gran Kody al rebot (13 punts, 13 rebots i 19 de valoració) i l’aparició d’un Marc Torres magistral (17 punts, 1 rebot i 16 de valoració) van augmentar la distància en un marcador que va arribar al final del partit indicant 48-65 favorable al Sant Nicolau.

Agustinos-Eras 63 – 80 CAM Enrique Soler

Al segon partit de la tarda d’ahir dissabte, disputat a les 20 hores, l’Enrique Soler de Melilla es va endur una abultada i còmoda victòria contra un Agustinos-Eras que no està rendint al nivell que s’espera d’ell en aquestes fases. Tot i dominar en el primer i en l’últim quart (17-15 i 23-17, respectivament), les derrotes en el segon i en el tercer (13-28 i 10-20, respectivament) van condemnar els castellans a perdre el partit. Cal destacar les actuacions d’Alberto García (14 punts, 6 rebots i 17 de valoració) i Pablo Llamas (12 punts, 5 rebots i 13 de valoració) per part dels lleonesos; i de José Alberto Expósito (20 punts, 2 rebots i 18 de valoració) i Dani López (14 punts, 10 rebots i 13 de valoració) per part dels de Melilla. Els jugadors del Sabadell Sant Nicolau han seguit el partit des de la grada celebrant el resultat, que els permet acabar el grup ja a falta d’un partit.

Els de Carles Ribot, una pinya aquest any. Autor: CESN

Amb aquests resultats, els de Carles Ribot lideren en solitari la lligueta del playoff amb dues victòries i cap derrota (4 punts), seguits pel filial del Reial Madrid i per l’Enrique Soler (els dos amb una victòria i una derrota: 3 punts). Els grana matemàticament ja acabaran líders els playoff, i per tant s’han guanyat el bitllet per la Lliga Adecco Plata, la tercera categoria del bàsquet estatal.

De fet, els grana ja han viscut aquesta situació en els darrers anys. Fa dos anys van haver de renunciar a jugar a l’Adecco Plata per motius econòmics. En aquesta ocasió torna a ser una incògnita però la implicació de l’afició i la feina de l’equip mereix l’ascens.

Foto portada: un moment del Madrid B – Sant Nicolau, aquest dissabte. Fotos: CESN.