El Sant Nicolau es proclama campió del seu grup a la Lliga EBA

• El Sant Nicolau obté la setzena victòria de la temporada davant el Collblanc i es proclama campió.

• El Sabadell Bàsquet descansa a l’espera de la darrera jornada de Lliga.

Ara sí que sí, el Sabadell Sant Nicolau ja és campió de la fase regular del grup C de la Lliga EBA. Els sabadellencs guanyen una Lliga que portaven setmanes liderant en solitari després de superar el Collblanc a casa per 9 punts de diferència. El Sabadell Bàsquet, per la seva banda, té jornada de descans.

La informació del bàsquet publicada a iSabadell es fa amb la col·laboració dels equips de comunicació dels clubs locals.

Sabadell Sant Nicolau 66 – 57 Aracena-AEC Collblanc

El Sant Nicolau supera per 9 punts de diferència el Collblanc a la penúltima jornada i es proclama campió de la fase regular del grup C de la Lliga EBA. A més, els grana s’asseguren disputar les fases d’ascens a LEB Plata a Sabadell.

Tot i saber que podien ser campions, els sabadellencs han sortit a la pista del carrer Jardí a guanyar l’enfrontament des del primer minut, imposant un ritme molt alt tant en defensa com en atac.

En el primer període l’encert ofensiu local ha contrastat amb la seva permisibilitat defensiva i la pèrdua de pilotes, que han permès als visitants avançar-se en el marcador (14-17). Al següent període, els grana han sortit amb més agressivitat defensiva, el que ha frenat la capacitat anotadora del Collblanc, i també han millorat l’encert des de la línia de triple per a no marxar del partit (34-38).

A la represa, el ritme del partit ha augmentat, i els grana han basat el seu joc en contraatacs ràpids després de cada rebot defensiu per anotar cistelles fàcils. Tot i així, el Collblanc s’ha mantingut força regular durant tot el partit i ha continuat dominant en un marcador ajustat que ho ha deixat tot obert per a un final de partit emocionant (47-49).

En el darrer quart, el públic local s’ha entregat totalment als seus jugadors, que han tret l’orgull a la pista i han demostrat que volien celebrar el títol de lliga davant de la seva afició. Una defensa zonal els ha permès agafar els rebots i aconseguir superar a un rival molt digne que ha patit el cansament acumulat (66-57).

Aquesta nova victòria suposa la setzena de la temporada i la novena consecutiva, i permet el Sant Nicolau assegurar-se disputar les fases d’ascens a la LEB Plata del 23 al 25 de maig amb el factor pista favorable. Caldrà veure la resposta de la ciutat al repte del club de bàsquet. Els grana tancaran la fase regular visitant, dissabte vinent, la pista del CB Santfeliuenc.

El Sabadell Bàsquet, per la seva banda, ha tingut jornada de descans a l’espera de disputar la setmana vinent el seu darrer partit de la temporada.