Foto portada: partit del Grups Arrahona. Autor: C.D.

Futbol sala: victòries fora de casa i derrota a casa

• El Club Natació no aconsegueix sorprendre al líder (1-7).

• Segon triomf consecutiu de l’Escola Pia (3-4).

El Natació Sabadell no pot amb el líder de la categoria tot i l’estratosfèric golàs d’Álex Llamas. L’Escola Pia torna d’Eivissa amb 3 punts que els permeten escalar una posició

El Club Natació comença el ‘tourmalet’ amb una contundent derrota a casa contra el líder de la categoria, el CCR Castelldefels. Tot sortir sense cap temor davant un dels punters, no ha pogut evitar als 3 minuts de joc el 0 a 1 de Mármol. Malgrat anar darrere en el marcador, els sabadellencs ho han seguit intentant gaudint fins i tot d’ocasions clares de les botes de Ferran Ruiz, Álex Baldovi i Álex Llamas. Tot i així, han acabat perdonant i malgrat aguantar durant força minuts la intensitat dels de Castelldefels, a falta de 4 minuts han acabat encaixant dos gols més, un des del doble-penal. A l’últim minut de la primera meitat, Álex Llamas ha fet el golàs de la temporada. El 15 dels nedadors, ja habitual en els golassos s’ha superat. Sorprenent a tothom, ha colpejat des de pràcticament mig del camp amb l’esquerra un autèntic obús que s’ha col·locat per l’escaire d’Isaac, que només ha pogut aplaudir l’obra d’art. Amb l’1 a 3, el partit ha anat al descans.

A la segona meitat, els visitants han acabat imposant la seva superioritat. Als 4 minuts de la represa han pogut anotar l’1 a 4. Un gol dolorós que ha fet apostar a Diego Blanco pel porter-jugador amb encara 9 minuts per endavant per jugar. L’estratègia ha permès als locals mantenir el resultat una bona estona, però a falta de 5 minuts pel final, el CCR ha transformat el cinquè. Hagués pogut anar a més si no fos perquè Salva Montero ha aturat un llançament de doble-penal. A l’últim minut però, dues pèrdues en el joc de cinc han facilitat el definitiu 1 a 7 favorable als visitants. Dura derrota del Natació Sabadell davant un líder que s’ha mostrat intractable. Aquesta derrota manté als nedadors en la novena posició amb encara 7 punts de marge respecte el descens i amb una prova del ‘tourmalet’ menys. La següent, també força complicada amb el desplaçament a la pista de la Unión Santa Coloma, tercer classificat.

L’Escola Pia torna a sumar tres punts lluny de Sabadell, a Eivissa

Després de la victòria a casa davant el Cerdanyola, el conjunt d’Ernest Cardona tenia la possibilitat d’encadenar dues victòries consecutives visitant la pista del cuer, tot i el llarg desplaçament a les Balears i amb la baixa de Carles Comadran. Al parquet, tot ha començat amb dos conjunts pressionant i amb intensitat però les ocasions han començat a caure del costat col·legial. Tot i així, els que han obert la llauna han estat els illencs als 4 minuts de joc, amb una rematada sense angle que s’ha colat per l’escaire de la porteria de Santi Bertolín. Golàs. Malgrat tot, la Pia no ha abaixat als braços i als pocs minuts ha reaccionat gràcies a un bon gol al segon pal de Jordi Torras. Amb l’empat a 1, els visitants s’han trobat còmodes i ho han seguit intentant disposant de bones oportunitats. Finalment, a falta de 7 minuts pel descans, una gran jugada individual de Carlos Povedano, ha permès a Dani Castro capgirar el marcador. A falta de 3 minuts però, tot i que el domini ha estat pels de Can Col·lapi, ha arribat l’empat dels locals en un contracop. A l’última acció del primer temps el partit ha embogit. Sorprenentment Jordi Torras ha vist la vermella directe per una entrada a un rival i en la mateixa acció un dels integrants del Peña Deportiva ha sigut també expulsat per agredir a Adrián Castro en les protestes.

A la represa, s’han jugat els dos primers minuts amb un 3 contra 3 ja que cap dels dos conjunts ha estat capaç d’anotar. Amb igualtat d’efectius sobre la pista s’ha vist un match entretingut i molt igualat amb ocasions a totes dues porteries. A falta de 7 minuts però, l’àrbitre ha xiulat un penal favorable als locals i les protestes han provocat l’expulsió per doble targeta groga d’Oriol Comadran. Els d’Eivissa han transformat el penal i els de Sabadell han recuperat el quart jugador. Tot i el 3 a 2, l’Escola Pia ho ha seguit provant i a falta de 4 minuts, Carlos Povedano ha fet al segon pal l’empat a 3. Amb molta ambició, Ernest Cardona ha apostat pel porter-jugador en busca dels 3 punts, i en una jugada arriscada sortint amb la pilota des de camp propi han aconseguit el 3 a 4. Una bona jugada individual de Jordi Sardà que ha culminat Pepe Font al segon pal. Amb el 3 a 4 a l’electrònic els locals ho han intentat amb el joc de 5 però ja no hi ha hagut temps per a més i el xiulet dels àrbitres ha confirmat una nova victòria col·legial. 3 punts que permeten als de Sabadell escalar una posició aprofitant l’ensopegada de l’Hospitalet. Els de Can Colapi són cinquens amb 40 punts, a 8 del quart i a 16 de les posicions de copa. Aquest proper dissabte, els de Cardona rebran al pavelló del carrer Garcilaso al Sala 5 Martorell, catorzè classificat.

Remuntada de líder de l’Arrahona (2-4)

Després de la victòria clau a casa davant el Ràpid i més tenint en compte la desfeta del Parets, el Grups Arrahona-Studi Barcelona visitava la pista del Barri Can Calet com a líder en solitari amb 6 punts de marge respecte el segon classificat. Al parquet però, amb força baixes, encara sense Aitor Rodríguez i amb la baixa afegida de Lluís Masdéu, tot s’ha complicat. Després d’un inici molt igualat, sense un dominador clar i amb poques ocasions, una genialitat del capità local ha col·locat l’1 a 0 a l’electrònic als 16 minuts de joc. Una diana que ha descol·locat als de Nobau que han vist com dos minuts més tard, l’ex-nedador David Fernández ha transformat al segon pal el 2 a 0. Un resultat dur i contundent amb el què els roses han enfilat camí de vestidors.

La xerrada de Nobau al descans i una gran actuació d’Álex Marcos sota pals visitants han permès als sabadellencs realitzar una remuntada d’autèntic líder. Tot ha començat amb una bona combinació col·lectiva que ha culminat Jaume Figueras al segon pal aprofitant l’assistència de Raúl Prados. Aquesta diana als pocs minuts de la represa ha donat aire als arrahonistes que han gaudit de nombroses ocasions però no han acabat de precisar de cara a porteria. Als 33 minuts però, una bona combinació entre Alberto García i Juanjo San Juan l’ha culminat aquest últim amb un potent xut que ha significat l’empat. El 2 a 2 ha deixat molt tocats als de Sant Fost de Campsentelles que han vist com una jugada individual d’Alberto García ha culminat la remuntada, només 2 minuts més tard. Amb el 2 a 3 a falta de 4 minuts, els locals han arriscat amb el porter jugador. Les aturades espectaculars d’Álex Marcos han permès mantenir la victòria i als últims segons Alberto García, de nou, ha fet a porteria buida el definitiu 2 a 4. Remuntada i triomf de líder del Grups Arrahona que es col·loca com a gran candidat al títol, líder amb 44 punts, 7 més que el segon classificat, ara el Ciutat Mataró i atenció, encadenant 5 victòries consecutives i ja 8 partits seguits sense conèixer la derrota. El cap de setmana vinent els de Nobau rebran al Premià de Dalt, novè classificat, a Sol i Padrís. Una oportunitat més per a mostrar-se líder intractable.