El Màlaga frena en sec el Sabadell

Insuficient. El Centre d’Esports no ha pogut frenar un molt bon Málaga a La Rosaleda. Tot i que els arlequinats han gaudit d’ocasions per a avançar-se, s’han topat amb un rival ben plantat i que ha completat un partit de notable. Luís Muñoz ha marxat amb un doblet, fent escalar merescudament el seu equip fins a la desena posició. Els sabadellencs, en canvi, passaran una setmana més en posicions de descens i hauran d’afrontar un duel clau a Castàlia.

El Sabadell ha arrencat el partit molt bé. De fet, Juan Hernández ha protagonitzat la primera ocasió en el minut dos amb un tir, després d’una excel·lent assistència d’Stoichkov, que la defensa del Málaga ha rebutjat. Un minut després en tindria una altra Víctor García, que no ha aconseguit rematar amb comoditat la bona centrada de Juan. El conjunt d’Antonio Hidalgo s’ha trobat amb un plantejament del rival atrevit, com sol passar en les seves visites a domicili. Això els ha permès trobar els espais amb més facilitat i gaudir d’un xoc obert. Tot i això, els malaguenys han anat refent-se a partir del quart d’hora recuperant el domini de la possessió, que ha arribat a situar-se en el 60% a favor seu. El control s’ha convertit en atacs més verticals i constants sobre l’àrea arlequinada. Sobre el 18, Caye Quintana ha donat el primer avís amb una rematada de cap que ha marxat alta.

Poc després seria Joaquin Muñoz qui enviaria un xut creuat enverinat fora. Guruzeta ha contestat en l’equador de la primera meitat amb un tir que ha rebotat en un defensa del Málaga. Tot seguit, Juan Hernández ha enviat un més a les mans de Soriano. Qui ha hagut d’aparèixer, per enèssim cop aquesta temporada, ha sigut Ian Mackay. El porter gallec ha estat providencial en el tram final abans del descans amb dues intervencions claus per evitar l’1-0. Primer ha reduït molt bé la posició de Rahmani quan es disposava a enviar la pilota al fons de la xarxa, i després ha tret una mà espectacular en una rematada de Caye Quintana. L’última ocasió clara del Sabadell ha arribat en una jugada assajada que ha deixat Juan Hernández sol davant Soriano. L’acció, però, s’ha anul·lat per fora de joc.

Luís Muñoz decideix

La pluja ha estat la protagonista de la represa. Ha aparegut durant el descans, s’ha intensificat i ha començat a incidir en l’estat de la gespa de La Rosaleda. Antonio Hidalgo ha apostat per Aarón Rey i Ángel Martínez en l’inici de la segona meitat. Stoichkov i Undabarrena han marxat a la banqueta aviat, en el minut 55. El Sabadell ha estat a punt de sorprendre tres minuts després del primer canvi. Pierre Cornud ha marxat de dos defenses en una acció individual magistral i ha assistit un Gorka Guruzeta que ha connectat amb la centrada un pèl avançat. Quan semblava que els arlequinats reaccionaven, el Málaga ha aconseguit penetrar la porteria de Mackay. Luís Muñoz ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una rematada de cap després de la centrada de Joaquín. El mateix Joaquín Muñoz ha estat a punt de fer el segon tot seguit amb un xut que ha marxat fregant el pal.

El marcador ha obligat la banqueta a reaccionar i Heber Pena i Álvaro Vázquez han entrat a escena en un canvi clarament ofensiu. La seva entrada ha provocat que l’equip s’hagi estirat buscant el gol de l’empat, però tot i això, el conjunt arlequinat ha patit per arribar amb perill a l’àrea del Málaga. Ha gaudit d’arribades, sobretot per la banda de Pierre Cornud i Heber Pena, però no han acabat amb ocasions manifestes per igualar el resultat. En els últims minuts, el partit s’ha trencat i Antonio Hidalgo ho ha posat tot sobre el terreny de joc fent entrar Édgar Hernández per Jaime Sánchez. Els locals no s’han tirat enrere i Luís Muñoz ha tingut el doblet a les seves botes en el 81, quan s’ha desfet bé de la defensa sabadellenca i ha enviat un tir col·locat fora per molt poc.

Un final desafortunat

El Sabadell ha reaccionat en el tram final i Álvaro Vázquez ha tingut una ocasió molt clara en l’últim minut amb un xut creuat que ha marxat per línia de fons. Durant el temps afegit, Édgar Hernández ha pogut sorprendre Soriano, que ha rebutjat el tir del gavanenc. El partit ha acabat amb una desafortunada acció d’Ángel Martínez en el rebuig, provocant un penal que Luís Muñoz ha aprofitat, ara sí, per fer el doblet i assegurar els tres punts. El Málaga ha completat un bon partit i ha merescut la victòria davant un Sabadell que, tot i que ha tingut les seves ocasions, ha tornat a pecar de falta d’encert. La pròxima jornada davant el Castellón es converteix en vital.

Málaga CF: Juan Soriano, Ismael Casas (Alexander González, 73′), Juande Rivas, Josua Mejías, Matos, Joaquín Muñoz (Mohamed Benkhemassa, 80′), Luís Muñoz, Alberto Escassi, Rahmani (Julio Martínez, 88′), Jozabed (Cristo Romero, 80′), i Caye Quintana (David Larrubia, 88′).
CE Sabadell: Ian Mackay, Juan Ibiza, Jaime Sánchez (Édgar Hernández, 80′), Óscar Rubio, Pierre Cornud, Boniquet, Undabarrena (Ángel Martínez, 55′), Víctor García (Heber Pena, 66′), Juan Hernández (Álvaro Vázquez, 66′), Stoichkov (Aarón Rey, 55′) i Guruzeta.
Gols: 1-0, 62′, Luís Muñoz; 2-0, 94′, Luís Muñoz.
Àrbitre: Ortiz Arias (madrileny). Ha amonestat Josua Mejías, Víctor García, Luís Muñoz i Alberto Escassi.
Estadi: La Rosaleda. A porta tancada.

Foto portada: el Málaga celebrant un dels gols de Luís Muñoz. Autor: LaLiga.