Foto portada: El president Esteve Calzada abraçant-se al conseller Xavi Andreu a Olot. Autor: C. Díaz.

Esteve Calzada: “ara tenim dos mesos de treball molt intensos”

Les reaccions després de la històrica victòria del CE Sabadell a Olot no es van fer esperar. Des de Pedro Capó, que va fer declaracions pocs minuts després que el partit acabés, fins al president Esteve Calzada, que ho va fer a la mateixa gespa del Municipal olotí.

Podia ser tot o res, i al final va ser tot. El conjunt d’Antonio Hidalgo va assolir aquest diumenge la permanència superant per 0-2 la Unió Esportiva Olot. Un cop acabat el duel, Pedro Capó va ser dels primers a atendre els mitjans de comunicació: “Era vital, era vida o mort i el Sabadell segueix amb vida. Per sort, ho hem aconseguit”.

Sense saber ben bé ni què dir, el jugador de Maó no s’ho acabava de creure: “Des del primer minut hem portat la intenció de guanyar. Hem jugat a la Nova Creu Alta 2. Feia goig només l’arribada a l’estadi, la sortida a l’escalfament i durant tot el partit. Això ens donava encara més responsabilitat”.

Capó assumeix que els últims mesos no han estat gens fàcil i que l’equip ha patit molts nervis. “Eren moltes setmanes de tensió i al límit. Qui no es posi malalt aquests dies, bo serà”, concloïa amb un punt d’humor.

Hidalgo es guanya a tothom

Sens dubte, la victòria d’ahir tenia un clar protagonista: Antonio Hidalgo. El de Canovelles, que assegurava tenir una espina clavada amb el Centre d’Esports, ha capgirat una situació molt complicada en set setmanes: “És un dia molt important per mi. Són moltes emocions juntes. Han estat set setmanes molt dures, amb molt de treball i amb la meva família fora. Era un repte molt important i ho hem aconseguit”.
El tècnic arlequinat, que seguirà la pròxima temporada a la banqueta, va fer una ronda d’agraïments: “Gràcies als jugadors per creure tant en mi i deixar-se l’ànima. Crec que molts cops hem jugat un bon futbol. Gràcies a la meva dona, que està sola lluny d’aquí amb els meus fills. Tenir-los lluny és molt difícil per a mi”.

L’equip ha aconseguit sumar 12 dels últims 21 punts amb Hidalgo a la banqueta, xifra que els ha portat a la dotzena plaça amb 45 punts: “Hem fet un treball enorme i no era fàcil. Cada setmana dèiem que era molt important gestionar les emocions. Quatre victòries de set era molt difícil i les hem fet”.

Un desplaçament massiu històric

En els llibres de la història arlequinada quedarà el desplaçament de l’última jornada de la temporada 2018/19 a Olot. Antonio Hidalgo no va voler oblidar-se de comentar-ho: “És increïble el que hem viscut avui amb 1.500 persones. Quan ets capaç de desplaçar 1.500 persones vol dir que el club, l’afició i la ciutat estan molt vives. Hem de fer que vingui més gent a l’estadi i empapar-nos d’aquesta afició”.

A partir d’ara s’obre un nou horitzó. La temporada 2019/20 està girant la cantonada: “Hi ha moltes coses a pensar i parlar, però ara és moment de gaudir. Els jugadors han patit moltíssim i ho han donat tot. Han plasmat la meva idea al camp”.

El president Calzada ja sap què és ser arlequinat

“Si ens haguessin dit que estaríem així, no ho haguérem cregut”. Així començava la roda de premsa el president del Centre d’Esports. Esteve Calzada ha hagut de viure una temporada de malson: “Ha estat una temporada plena d’obstacles, amb la lesió d’un jugador indiscutible, dos canvis d’entrenadors, la retirada de l’Ontinyent… hem d’estar contents”.
Preguntat per l’escenari d’un descens, la resposta ha estat clara: “Crec que això no toca. No ha passat. Hi havia molts escenaris oberts. Estic sense energia, perquè han estat dos mesos en els quals ho hem passat molt malament. He d’agrair el suport de l’afició, la lluita final dels jugadors i a Antonio Hidalgo, que se la va jugar. Vosaltres esteu més acostumats a aquestes emocions, però ha estat terrible”.

El president va admetre ahir per primer cop que l’opció d’Hidalgo va estar a prop un cop cessat Seligrat: “El vam tenir sobre la taula en el primer canvi d’entrenador i realment estem contents d’haver-lo triat. Agrair als altres dos entrenadors que han passat per aquí. Hem acabat dotzens i s’ha de reconèixer que no era l’objectiu de la temporada, sinó de les últimes sis setmanes”.

La feina, als despatxos

Un cop aconseguit l’obligat objectiu de la temporada, ara tot passa pels despatxos. El club celebrarà una Junta Ordinària i Extraordinària el pròxim 17 de juny a les 19h a la Nova Creu Alta. El punt més important serà una ampliació de capital de 1.800.000€ amb l’emissió de 6.000.000 noves accions: “Hi ha molta feina a fer i la feina passa als despatxos. Tenim dos mesos al davant molt intensos i ho assumirem amb responsabilitat. Esperem ser capaços d’arreglar-ho tot”, assegurava Calzada.

Foto portada: El president Esteve Calzada abraçant-se al conseller Xavi Andreu a Olot. Autor: C. Díaz.