El màxim accionista del CE Sabadell, Esteve Calzada, a la Nova Creu Alta. Autor: R.Benet.

Calzada: “els inversors només arribaran amb la permanència a Segona B assegurada”

El president del Centre d’Esports ha completat aquest divendres una sèrie de compareixences que gairebé tots els actors del club han ofert aquesta setmana. Calzada ha fet un repàs a la situació financera i esportiva de l’entitat, i ha assegurat estar convençut d’estar més a prop que mai de garantir la viabilitat econòmica del Sabadell.

Durant aproximadament una hora, Esteve Calzada ha explicat als mitjans de comunicació en quin punt es troba, ara com ara, el Centre d’Esports Sabadell. El president arlequinat ha iniciat l’exposició explicant que l’ampliació de capital, aprovada a l’última Junta d’Accionistes del desembre, ha estat completada amb èxit després que Viacron descartés la impugnació. El seu grup ha aportat un total de 898.302 euros, el que suposa el control del 81,18 per cent de l’accionariat.

“Tenim la situació que estàvem buscant a l’espera d’un soci de referència sòlid que incorpori més capital”, ha assegurat. Calzada ha destacat la feina resultant de la seva gestió, començant per la regularització institucional, o la reincorporació del club “en el dia a dia de la ciutat”.

A més, ha assegurat que s’ha aconseguit un reforçament de la figura del soci del club, posant-lo per davant i buscant que gaudeixi dels màxims avantatges. Ara com ara, el Sabadell té un total de 2.345 socis de pagament. Un altre punt important que el president ha destacat ha estat la recuperació de la gestió del futbol base i la difusió del Centre d’Esports més enllà de la ciutat amb diverses accions promocionals. A més, ha volgut deixar clar que s’està assolint el compliment del conveni del concurs de creditors en un context de “màxima dificultat”.

Una inversió inesperada

Esteve Calzada ha donat la xifra que el seu grup ha aportat fins ara al club: 1.747.900 euros. “Hem hagut de finançar el club molt més temps del que teníem previst i ho hem fet en un context d’inseguretat jurídica total”, ha admès el màxim accionista. Calzada ha explicat que en un principi estava previst aportar capital amb socis que al final no van arribar. Tot i els inconvenients, les negociacions arreu del planeta no han cessat: “Hem anat per tot el món buscant inversors. Hem parlat amb 83 organitzacions diferents, totes de fora de Sabadell”.Encara això, el president del Centre d’Esports ha deixat una cosa ben clara: “Estic més convençut que mai que ens en sortirem. És un miracle que estiguem vius i competint tenint en compte tots els obstacles i la situació en què es trobava el club”. De totes maneres, tot i que el seu grup està més a prop que mai de garantir la viabilitat del Centre d’Esports i té converses avançades amb inversors, aquests no arribaran de moment: “Els inversors només entraran al club si l’equip té garantida la continuïtat a Segona B”. Així doncs, els resultats esportius són claus si l’entitat sabadellenca vol tenir un futur prometedor. Posant la mirada en aquest futur, Esteve Calzada ha definit molt bé què esperen:

“El company de viatge que estem buscant és a llarg termini. Ha de ser algú que tingui la capacitat financera per ajudar-nos a competir per pujar al futbol professional”.

L’arribada d’un nou accionista, però, podria provocar un pas al costat. El president, però, vol un paisatge diferent: “L’escenari ideal que està sobre la taula és que un grup inversor ens dipositi la confiança per a la gestió del club”.

Hisenda, un nou entrebanc

És coneguda la difícil situació econòmica per la qual passa el club. En aquest context, Calzada ha comunicat que els jugadors del primer equip només cobraran el 50 per cent de la nòmina per haver d’afrontar pagament semestral a Hisenda de 80.000 euros que arribarà la pròxima setmana. El president ha agraït la comprensió per part de la plantilla i l’exposició pública que van protagonitzar dimecres confirmant el seu compromís amb el Centre d’Esports.

Finalment, Esteve Calzada ha demanat màxima unitat en aquests moments delicats per reconduir la situació esportiva: “Quan acabi la temporada ja hi haurà temps per valorar què és el que no hem fet bé”. El president del Sabadell ha dedicat un ampli agraïment al suport incondicional de l’afició. Diumenge, primera final pel conjunt de Kiko Ramírez a la Nova Creu Alta i davant el Cornellà.

Foto portada: El màxim accionista del CE Sabadell, Esteve Calzada, a la Nova Creu Alta. Autor: R.Benet.