Foto portada: Esteve Calzada durant la roda de premsa d'aquest matí. Autor: C. Díaz.

Esteve Calzada: “tenim converses avançades amb un grup inversor”

El president del Centre d’Esports Sabadell ha comparegut aquest divendres en roda de premsa després de l’ambient enrarit que s’havia creat a l’entorn arlequinat. El màxim responsable arlequinat ha assegurat tenir negociacions avançades amb un grup inversor i ha explicat l’actual situació financera de l’entitat.

Calzada ha volgut deixar un premissa ben clara: la roda de premsa no és conseqüència de la Junta d’Accionistes que se celebrarà dilluns: “no la tenim marcada perquè hagi de passar alguna cosa especial”. Tot seguit, el màxim responsable del Centre d’Esports ha esvaït qualsevol dubte sobre la seva continuïtat i la del club: “tenim converses avançades, però volem treballar amb la màxima discreció i prudència. En totes les converses hem posat com a condició el futur del club, no la nostra gestió. Si hem de sortir, ho farem. En aquest cas, està previst que continuem i només entraran si estem nosaltres”.
El president arlequinat no ha donat molts detalls sobre el futur soci. Només ha volgut aclarir que l’inversor no és de Sabadell: “És un grup de diferents persones que s’uneixen per invertir en aquest projecte”. Pel que fa al seu potencial, la idea és que el pressupost de la pròxima temporada sigui ambiciós, amb l’objectiu prioritari de tornar al futbol professional. Això sí, fins que no hi hagi res signat, cap incorporació: “no fitxarem sense tenir res tancat”.

El club no està paralitzat

Esteve Calzada, davant les informacions publicades en els darrers dies, ha insistit que l’entitat no està paralitzada:

“Ens critiqueu perquè portem 23 dies sense parlar, que el club està paralitzat i que hi ha incertesa. Això no és cert. Estem en una situació molt millor que fa dos anys i hem pogut acabar la temporada i a Segona B”.

Els diferents departaments del club segueixen treballant amb normalitat i està previst, per exemple, que la campanya de socis s’engegui la pròxima setmana.

El president ha admès dificultats econòmiques. Els treballadors tenen pendent el cobrament de dos mesos de sou i no de tres com s’havia publicat: “hi ha hagut moments de la temporada on no hem tingut finançament i hem hagut de parlar amb els jugadors, que han tingut molta comprensió”. Calzada ha aprofitat per agrair els jugadors el seu compromís i professionalitat per haver competit fins al final en aquestes condicions.

Missatge de tranquil·litat

En aquest aspecte, el dirigent del Sabadell ha donat un missatge de tranquil·litat: “Posarem al dia tothom en les pròximes setmanes. No estem en risc de descens administratiu perquè els jugadors hauran cobrat. Ho finançarem nosaltres si cal. Sembla que ens estem enfonsant i no ens estem enfonsant”. Esteve Calzada, a més, ha desvetllat el deute que el CSD té amb el Centre d’Esports, una quantitat prevista en el pressupost anterior: “Són 350.000 euros. Estem pressionant a Madrid perquè arribin aquests diners, amb els quals ara tindríem tothom al dia”.

Finalment, sobre el filial i el futbol base, el president arlequinat ha admès que no és la seva prioritat. Tots els esforços passen pel primer equip, que espera tenir un alt pressupost i ser un dels candidats a l’ascens la pròxima campanya.

Foto portada: Esteve Calzada durant la roda de premsa d’aquest matí. Autor: C. Díaz.