Foto: l'equip celebrant el gol d'Óscar Rubio. Autora: Dihör.

Per on passa la salvació del CE Sabadell?

Amb la victòria de diumenge davant l’Ejea, el conjunt arlequinat torna a dependre de si mateix. Una victòria a Olot asseguraria la permanència de l’equip a la Segona Divisió ‘B’ en qualsevol dels casos. En cas d’empat o derrota a terres garrotxines, els resultats del Castellón, el Teruel i l’Alcoyano decidiran el destí final dels arlequinats.

Els càlculs són prou clars. El conjunt d’Antonio Hidalgo se situa, a una jornada del final, quinzè amb 42 punts, un per sobre del Castellón (en playout) i del Teruel (en descens), i empatat a punts amb l’Alcoyano, que és catorzè. Això es tradueix en què, si el Sabadell suma els últims tres punts de la temporada en la seva visita a Olot, aconseguiria mantenir la categoria independentment del que facin aquests rivals directes, que podrien posar en perill els arlequinats, en els seus respectius enfrontaments.

En cas d’empat, l’escenari canviaria radicalment. Els llaners sumarien 43 punts, un fet que condicionaria la salvació en diverses combinacions. La primera seria la del triple empat del Castellón, el Teruel i l’Alcoyano. La segona podria donar-se amb la derrota dels dos primers. Una tercera s’obriria amb la desfeta de l’Alcoyano en cas que un dels altres dos guanyi. En una última, si el Castellón o el Teruel, en lloc d’empatar, guanyen el seu partit, el Sabadell cauria al playout.

Si l’Olot guanya al Centre d’Esports diumenge, l’escenari seria el següent: el conjunt sabadellenc només podria salvar-se si els dos rivals directes de sota perden el seu compromís. Si no es dóna aquesta combinació, l’equip només podria aspirar al playout si un dels dos cau en el seu duel particular, independentment del que faci l’Alcoyano.

Victòria o victòria

El que no genera cap dubte és que el combinat arlequinat ha de guanyar aquest cap de setmana l’última jornada per no haver d’estar pendent d’altres resultats. Després d’una temporada per oblidar, el Sabadell arriba al darrer partit depenent de si mateix. Tot el que no sigui una victòria complicarà les coses. Només val guanyar.

Foto: l’equip celebrant el gol d’Óscar Rubio. Autora: Dihör.