Foto: l'afició arlequinada celebrant un gol a l'estadi. Autor: C. Díaz.

Contra qui es pot veure les cares el CE Sabadell al (possible) ‘playoff’?

Si el ministeri de Sanitat i el Consell Superior d’Esports acaben donant el vistiplau, la RFEF va comunicar ahir la seva intenció de celebrar un playoff exprés per decidir els ascensos a Segona Divisió. El Sabadell, que era tercer a la jornada 28, disputaria aquesta promoció. El playoff seguiria el sistema tradicional, així que els arlequinats s’enfrontaran a la resta de tercers.

La promoció d’ascens constaria de tres fases. El conjunt d’Antonio Hidalgo estaria a tres partits de l’ascens. El primer rival dels arlequinats seria un dels tercers classificats dels altres grups. Atlético de Madrid B, Bilbao Athletic o Badajoz podrien ser la primera prova de foc. Cal destacar que, en cas d’empat en 90 minuts, no hi hauria pròrroga i la classificació a la lliga jugaria un paper clau. Si la posició coincideix, com podria passar amb el Sabadell, s’acabaria decidint als penals.

Cal recordar que, ara com ara, la disputa del playoff segueix pendent de l’evolució de la pandèmia i de les decisions que prengui el govern espanyol en cada moment. A més, els clubs hauran de prendre unes mesures de seguretat sanitària extraordinàries per entrenar i competir, fet que costarà una inversió per part de les entitats. Si arribat el moment el playoff no es pogués disputar, els quatre líders podrien assolir l’ascens directe a la lliga professional.

Foto: l’afició arlequinada celebrant un gol a l’estadi. Autor: C. Díaz.