Foto portada: Felipe Sanchón celebrant el primer gol amb l'equip. Autora: Dihör.

Salvats amb un recital (1-0)

Disnova patrocina aquesta crònica.

Ni la pluja, el vent i el sol han evitat que el Sabadell hagi aconseguit la victòria en la visita del líder a la Nova Creu Alta. El Mallorca només havia d’empatar per assegurar-se la primera posició de la taula i ser campió del grup. El gol de Felipe Sanchón al minut 12 ho ha evitat i ha donat la permanència als arlequinats.

Tot i l’ambient enfosquit i l’abundant pluja, el primer gol no ha tardat en arribar. Felipe Sanchón, de cap, ha fet el primer de la matinal als 12 minuts gràcies a una mesurada centrada de Dani Gómez. Uns minuts després, Josu ha estat a punt de fer el segon de la mateixa manera, assistit pel golejador arlequinat. A partir d’avançar-se en el marcador, el Sabadell s’ha mostrat còmode i segur al darrere davant el líder, que avui només havia d’empatar per ser campió de la categoria.

Passada la mitja hora de partit, un xut de Sanchón quasi acaba al fons de la xarxa després de trobar-se amb el cap de Pedro Capó. A 10 minuts del descans, Reina ha salvat el segon. Pedro Capó no l’ha pogut batre tot i quedar-se sol gràcies a una espectacular assistència filtrada d’Arturo. El conjunt de Toni Seligrat ha gaudit d’algunes ocasions clares més, però ha marxat als vestidors amb l’1-0.

Permanència assegurada

Durant el descans, el temps ha canviat radicalment i el sol ha tornat a sortir. Tan malament anaven les coses pel Mallorca, que Vicente Moreno ha fet el primer canvi als nou minuts. Bustos ha abandonat el terreny de joc i l’ha substituït Álex López. El conjunt balear ha semblat despertar del malson i fins i tot Lago Júnior ha estavellat l’esfèric al travesser en un dels atacs. Roberto ha tingut més feina en la segona meitat.

Encara que els visitants han posat més problemes, el Sabadell ha sabut respondre i ha tornar a generar oportunitats per ampliar la distància. Arturo ha tornat a fregar el gol, però la seva rematada ha sortit molt a prop del pal. Al final, ni els quatre minuts d’afegit han servit al Mallorca per empatar el partit i assegurar el campionat. El Sabadell, amb aquesta victòria, suma 48 punts i assegura la permanència en la categoria. La propera jornada serà la penúltima i el conjunt arlequinat visitarà el Valencia Mestalla.

CE Sabadell: Roberto, Óscar Rubio, Dani Gómez, Aleix Coch, Migue, Ángel, Pedro Capó, Marc Martínez (Víctor, +90’), Arturo, Felipe Sanchón (Pol Moreno, 87’) i Josu Ozkoidi (Migue García, 85’).
RCD Mallorca: Reina, Sastre, Salva Ruíz, Raíllo, Xisco, Pedraza, Aridai (James, 69’), Salva Sevilla, Abdón (Ndi, 80’), Lago i Bustos (Álex López, 54’).
Gols: 1-0, 12’, Felipe Sanchón.
Àrbitre: Antonio Fernández Rodríguez (gallec). Ha amonestat el local Marc Martínez.
Estadi: Nova Creu Alta. 1.590 espectadors.

Foto portada: Felipe Sanchón celebrant el primer gol amb l’equip. Autora: Dihör.