La Federació Catalana de Futbol torna a Sabadell amb la jornada de futbol femení

La Federació Catalana de Futbol organitza per tercer any consecutiu una jornada de futbol dedicat únicament a les noies, per potenciar el ‘FutFem’ a Catalunya. L’acte serà el proper 1 de maig a les instal·lacions de Sant Oleguer durant tot el matí, on les participants faran sessions d’entrenaments. La inscripció és gratuïta.

Després de l’èxit de la convocatòria de l’any passat arreu de les 14 comarques que van ser partícips de la jornada de futbol femení arreu de Catalunya amb més de 2.000 noies, aquest any torna amb el mateix objectiu: potenciar el futbol femení. Durant el matí del 1 de maig totes aquelles noies que actualment no practiquin aquest esport tindran la oportunitat de fer-ho en unes sessions d’entrenaments on podran fer una primera presa de contacte amb el futbol mitjançant exercicis com petits rondos, llançaments de faltes, passes, 3×3 i treballant així la tècnica individual compartint una bona estona amb les altres jugadores. Al final dels entrenaments, amb les participants a la jornada i una selecció de jugadores de la comarca, es farà un partit per acabar la cloenda amb les respectives categories. La jornada va destinada per a totes aquelles nenes i noies d’entre els 6 i els 16 anys que podran inscriure’s allà mateix.

La jornada acull centenars de futbolistes. Autor: R.Benet.
La jornada acull centenars de futbolistes. Autor: R.Benet.

El delegat comarcal Jordi Romagosa assegura que “l’objectiu és que les nenes que no estan en cap equip federat, passin una jornada divertida i coneguin els diversos clubs que hi han amb futbol femení a la comarca per si volen en un futur anar a gaudir de l’esport de manera més organitzada”. Pel que fa a la FCF ha volgut deixar clar la important figura d’Albert Montull: “Afortunadament hi tenim a l’Albert Montull, una persona que es desviu per el futbol femení i que és peça principal de que siguem la comunitat amb més llicències de l’estat, doblant a la segona comunitat en número”, tot i la feina feta, encara en queda molta com “la confiança d’alguns pares i directius que encara no creuen en que en el futbol femení es pot arribar al nivell d’altres països, amb els beneficis esportius i socials pels seus clubs que això comporta”, ha dit.

Romagosa creu que el futbol femení vallesà “té bona salut. La gran majoria dels clubs treballen amb molta voluntat però també amb gent molt vàlida per seguir creixent, però cal tenir cura, progressar és molt difícil i porta molt temps i qualsevol errada pot fer-nos recular ràpidament”.

Foto portada: un moment de la jornada de l’any 2014. Autor: R.Benet. 

Comments are closed.