Foto: El Sabadell celebra el gol a Sagunto. Autor: Dihör.

L’ambició dels números

La primera volta del CE Sabadell ha sigut històrica. El conjunt arlequinat només ha perdut dos partits i a hores d’ara suma 25 punts que el situen vuitè a la classificació, a sis dels playoff.

El Centre d’Esports Sabadell s’acomiada d’un any de vaivens d’una forma que fa ser optimistes als arlequinats de cara al 2018. Els sabadellencs han passat de tenir un futur incert a tenir-lo molt més clar amb l’arribada d’Esteve Calzada a l’accionariat. Un cop deixada enrere la inseguretat, el club s’ha professionalitzat i ha millorat la seva plantilla.

Després de 19 jornades, els arlequinats han guanyat quatre partits, n’han empatat 13 i només n’han perdut dos. Aquests números són de rècord. És la primera vegada en la història del club que l’equip només perd dos partits. L’anterior rècord eren les tres ensopegades de les temporades 1983/84 i 2010/11, que van acabar amb l’ascens de categoria.

La defensa imbatible

La clau que ha permès al Sabadell batre aquest rècord ha sigut la solidesa defensiva. La defensa arlequinada és una de les millors de la categoria i així ho ha demostrat durant la primera volta. Els pupils de Toni Seligrat són els quarts que menys encaixen. La línia formada per Migue, Aleix Coch, Óscar Rubio i Dani Gómez està a un nivell altíssim.

Per contra, l’atac és la debilitat d’aquest Sabadell. Només 16 gols a favor deixen els sabadellencs a la cua. El València Mestalla, que és l’equip més anotador de la competició, acumula 33 gols, 17 més que els de la Nova Creu Alta.

El Centre d’Esports va tornar a la Segona Divisió B fa tres temporades. Des del descens, mai havia acabat l’any a la part alta de la classificació. Ara mateix l’equip se situa tres posicions més amunt que la temporada passada i dues més que l’anterior. Els arlequinats també es veuen més a prop del playoff –a sis punts– i més lluny del descens –a vuit–.

El Sabadell té per davant tota una segona volta per somiar. Els números acompanyen i els resultats, si s’aconsegueix efectivitat de cara a gol, el poden portar a tocar la promoció amb la punta dels dits.