Auditoria CNS. Autor: David B.

L’auditoria encarregada pel CN Sabadell revela unes pèrdues patrimonials de quatre milions

El Club Natació Sabadell (CNS) ha presentat aquest dimarts en roda de premsa l’auditoria econòmica que revela unes pèrdues patrimonials acumulades en els últims cinc anys de gairebé quatre milions d’euros (3,95 milions d’euros), amb data 31 de gener de 2017.

El Club assegura que l’informe, realitzat per una auditora independent, revela unes pèrdues de 660.948 euros pel que fa a l’activitat ordinària i una tresoreria negativa de 96.000 euros.

El president del CNS, Claudi Martí, ha remarcat l’exercici de “transparència” que representa realitzar una auditoria d’aquest tipus, i que “és un compromís que va adquirir l’actual Junta tot just prendre possessió”. Martí ha destacat que “la situació econòmica del Club és preocupant i greu, però que reconduirem amb èxit entre tots”.

Aquesta situació no la pot pagar el soci en detriment dels serveis; tampoc els treballadors i tampoc els esportistes”, ha afegit Martí.

Per la seva part, el vicepresident econòmic, Ermengol Llorenç, ha atribuït la mala situació econòmica del Club degut a “desviacions dins les seccions esportives, els conflictes laborals i el deute bancari”.

Pla estratègic

El president del CNS ha anunciat que després de l’estiu la Junta presentarà un Pla Estratègic i de Viabilitat per al període 2017-2020, que tindrà com a principal objectiu treure el Club de la situació de números vermells i garantir-ne la viabilitat futura, especialment pel que fa als compromisos amb els socis i els equips esportius i s’ha marcat l’objectiu de “tancar els futurs exercicis sense dèficit”.

“Malgrat la situació econòmica negativa”, el president de l’entitat s’ha mostrat contrari d’iniciar “accions de responsabilitat jurídica contra l’anterior Junta”. “Parlem d’una mala gestió i de males praxis principalment”, ha explicat Martí i ha afegit que ”la Junta ha decidit elevar als serveis jurídics del Club algunes decisions preses pels anteriors gestors per tal que es realitzi un anàlisi més acurat. Serà llavors quan decidirem”.

Foto portada: unmomnet de la presentació de l’auditoria. Autor: David B,