Les guerreres aquàtiques, cinquenes a Rio

La selecció espanyola de waterpolo femení ha aconseguit al final consolidar-se en la cinquena plaça, una mena de consolació en perdre tota opció de medalla.

Les espanyoles han superat a Austràlia per 10-12, en un partit molt disputat en els primers quarts, amb domini “aussie” en l’electrònic fins que en el tercer quart a 1,59 per concloure, Roser Tarragó, ha iniciat el camí de la supremacia de les deixebles de Miki Oca, avantatge que ja no han abandonat durant la resta de partit.

L’envergadura física de les rivals ha obligat a un treball suplementari per a les nostres representants, que si han sabut aprofitar prou els avantatges de superioritat numèrica. L’escull d’Espanya segueix essent el defensa, malgrat la qual el partit s’ha resolt a favor d’Espanya.

Aquesta cinquena plaça és un toc d’alerta al nostre waterpolo femení, que va ensopegar el passat estiu al mundial de Kazan i a principi d’any en l’europeu. Tornar al podi no serà fàcil.

Ru Tarragó amb set dianes ha estat la màxima golejadora del partit, els restants gols els van marcar Maica Garcia (2), Anna Espar (1), Bea Ortíz (1) i Judit Forca (1). Per Austràlia van puntuar Rowie Webster (2), Glencora Mcghie (1), Zoe Arancini (1), Hannah Buckling (3), Ash Southern (1) i Nicola Zagame (2). Àrbitres Deslieres i Naumov.