Escola Pia

L’Escola Pia diu adéu definitivament a un títol que ja estava molt complicat

• L’Escola Pia no remunta el vol i cau a casa davant la Unión (5-7).

• El Club Natació suma tres punts de valor a Andorra (3-4).

L’Escola Pia veu com el Castelldefels celebra ja el campionat al guanyar el seu partit i, a més, cau a casa davant la Unión. El Club Natació segueix guiant la classificació de Tercera Divisió en guanyar a la difícil pista de Sant Julià, a Andorra

L’Escola Pia ha dit definitivament adéu a la revàlida del títol de lliga. El Castelldefels ha guanyat el seu partit de lliga i d’aquesta manera, independentment del que fes l’Escola Pia, ha complert l’objectiu que es va proposar directiva i club a principi de temporada. L’Escola Pia per la seva part, en la particular lluita amb si mateixa per trobar la clau de la regularitat, ha fet un pas enrere i ha caigut ha casa davant un dels equips contra els quals també va sucumbir a la primera volta, la Unión Santa Coloma. Un partit molt tens que ha començat d’allò més bé amb el màxim golejador de la Pia, Pepe Font, obrint la llauna als primer minuts a passada de Carles Comadran.

Els de Santa Coloma però, no han tardat a reaccionar i als pocs minuts en un contracop han aconseguit l’empat a l’electrònic. L’empat a u s’ha mantingut gairebé tota la primera meitat, amb molta igualtat al parquet, fins que a pocs instants pel descans en una jugada desafortunada, la Unión ha capgirat el marcador. A la sortida d’un córner, la pilota ha rebotat al pal i al porter local Jordi Font i s’ha acabat col·lant a la porteria col·legial. 1 a 2 i descans. A la represa, el conjunt de Donoso ha sortit molt endollat i al primer minut, de nou Pepe Font, amb un potent xut llunyà ha posat l’empat a dos al marcador. Els de Javi Rodríguez però, no s’han deixat sorprendre i en aprofitar dues errades defensives dels locals han tornat a manar al marcador amb un contundent 2 a 4. A partir d’aquí, la tensió s’ha apoderat del partit. Un jugador visitant ha marxat expulsat en tallar una contra, i en la protesta d’aquesta mateixa acció un altre jugador visitant ha marxat també expulsat per agredir a un jugador local.

L’Escola Pia no ha desaprofitat l’ocasió i en el quatre contra dos ha sumat una diana, i en el quatre contra tres una altra, totes dues obra de Carles Comadran. 4 a 4, tot de nou a l’aire i intercanvi de cops. Primer dels colomencs, que aprofitant novament una errada defensiva han situat el 4 a 5 i més tard dels sabadellencs que gràcies a un gran u contra u de Pepe Font, que ha signat així el seu hat-trick particular i el cinquè de la temporada, han tornat l’empat. Faltant cinc minuts pel final però, estocada definitiva. Una gran jugada dels visitants ha culminat amb el 5 a 6. Un gol dolorós pels locals, molt a prop del final del partit. Tot i així, els de Can Colapi ho han intentat amb el joc de cinc però han perdonat les ocasions que han tingut i els de Javi Rodríguez a falta d’un segon han fet el definitiu 5 a 7.

Aquesta derrota deixa l’Escola Pia segona amb 63 punts  a 12 del líder i ja campió, Castelldefels, i el més perillós, a només dos punts del tercer classificat, el filial de Catgas Energia Santa Coloma. Així doncs, al conjunt de Pedro Donoso li resten 3 finals per tal de mantenir, tot i no aconseguir revalidar el títol, aquesta meritòria segona plaça de la categoria de bronze del futbol sala estatal. La primera, aquest dissabte a Esplugues de Llobregat, a la pista del 16è classificat a intentar, a més, sumar la segona victòria consecutiva lluny de la Bombonera del carrer Garcilaso.

El Natació Sabadell no afluixa i suma 3 punts més que l’acosten a l’objectiu (3-4)

El Club Natació segueix a pas ferm el seu camí cap al títol i l’ascens a Segona B. Els de Diego Blanco no es podien permetre el luxe de fallar ni en un dels desplaçaments més complicats de la temporada, a Andorra. Ha tocat patir de valent, però finalment els nedadors han tornat a terres vallesanes amb els 3 punts a la butxaca i mantenint la primera posició de la taula. Al parquet, els sabadellencs sense Álex Borrego encara sancionat, han sortit però, d’allò més adormits. Durant tota la primera part, han estat els locals els que han dominat el joc i han tingut als visitants tancats a camp propi. Els andorrans han creat molt perill amb xuts exteriors i jugades d’estratègia i, finalment, de la insistència ha arribat el premi. En una jugada de rebots, la pilota ha quedat a peus d’Omar que amb un xut escurat ha obert la llauna. Un 1 a 0 amb el que s’ha arribat al descans.

Durant la mitja part, Diego Blanco ha fet reaccionar, amb una xerrada contundent, als jugadors que a la segona meitat han sortit a per totes. Tant, que als primers minuts Ferran Ruiz ha posat l’empat al marcador amb un potent ‘punxot’ al contraatac. Doble protagonisme per al jove de la pedrera nedadora ja que pocs minuts més tard ha vist la segona groga per tallar un contracop i ha marxat expulsat. En la superioritat numèrica els andorrans han aconseguit tornar a avançar-se en el marcador. Tot i així, els de Diego Blanco no han abaixat els braços i als pocs minuts Redu ha signat el 2 a 2 amb un potent xut amb l’esquerra que ha entrat per l’escaire. Amb l’empat a dos, els visitants s’han sentit còmodes i han començat a dominar amb claredat, i al minut 34, aprofitant una assistència de Cintu, Álex Llamas ha capgirat finalment el marcador.

Amb el 2 a 3 els de Sant Julià han apostat pel porter-jugador i l’estratègia els ha sortit d’allò més bé quan al 37 han tornat les taules al marcador. Tot i l’estocada, i tots dos equips amb cinc faltes, els nedadors han seguit insistint i a dos minuts pel final, una gran jugada per banda de Llamas l’ha culminat al segon pal Pep Girvent per fer el 3 a 4. Gol importantíssim. Amb el 3 a 4, els de Sant Julià ho han tornat a provar de 5 però els sabadellencs s’han defensat amb contundència i només han concedit la sisena falta a 1 segon pel final. Doble-penal. Nervis en l’últim instant. Un imperial Marc Torras sota pals però ha desviat el llançament i la botzina ha confirmat un triomf clau dels de Sabadell en la lluita pel títol.

Aquesta victòria deixa, per tant, als sabadellencs primers amb 60 punts, un punt per sobre del segon classificat, el Gavà. A falta de només cinc partits per acabar la temporada, els de Diego Blanco ja són més a prop de l’objectiu, el títol i l’ascens. No val a badar però  en els 15 punts que queden per disputar i, sobretot, mirant amb lupa l’última jornada, on el Natació Sabadell visitarà la pista del Gavà. Una autèntica final. Abans d’això però, quatre jornades. La primera, aquest proper cap de setmana a la pista del 15è classificat, el Sang Culé.