Foto portada: un dels gols de la Pia. Autor: C.Domènech.

L’Escola Pia es retroba amb la victòria

• Els de Can Colapi recuperen el triomf davant el cuer, el Montcada.

• El Club Natació pateix una contundent derrota a Linyola.

Després de dos partits consecutius sense sumar els tres punts, el conjunt de Pedro Donoso aprofita la visita del cuer per tornar a guanyar. El Club Natació cau golejat a base de contracops en una pista poc adequada per a la competició, però segueix liderant la classificació

Amb l’empat davant l’Hospitalet encara a la memòria, el conjunt de Pedro Donoso ha pogut retrobar, de nou a casa, el camí de la victòria davant un molt competitiu Montcada, cuer de la classificació, malgrat la baixa de Dani Castro sancionat en la que és la primera jornada de la segona volta. A més, d’aquesta manera s’han refet de la derrota que van patir a l’anada al pavelló de Montcada. Tot i tractar-se d’un match entre el primer i l’últim classificat, la igualtat s’ha mantingut com a protagonista en gran part del partit i al parquet les diferències no han sigut les de la classificació. Tot i així, tot ha començat molt bé pels interessos col·legials quan al minut 2 en una assistència de Santi Sardà al segon pal, els visitants s’han introduït l’esfèrica en pròpia porteria. El mateix Sardà, molt actiu, ha enviat una pilota a la fusta als pocs minuts, exemple del clar domini local. Malgrat tenir el control de la pilota, a l’Escola Pia li ha costat concretar als metres finals. De fet, no ha sigut fins a l’equador de la primera meitat que els de Can Colapi han fet el segon. Jordi Sardà s’ha inventat una gran jugada individual per la banda i ha servit a Oriol Comadran el 2 a 0. El petit dels Sardà, molt insistent per la banda, ha portat de corcoll als defenses visitants i només uns instants més tard del 2 a 0, els locals haurien pogut fer el 3 a 0 en una jugada calcada, però aquest cop Carlos Povedano no ha aconseguit superar al porter visitant. Els visitants han intentat pressionar la sortida de la pilota local, però els sabadellencs, amb paciència, han aconseguit superar la pressió i seguir dominant l’encontre. Carles Comadran ho ha provat diverses vegades amb xuts llunyans però les seves rematades no han acabat entrant. Finalment, en els minuts més clars de l’Escola Pia, el Montcada ha tingut la gran ocasió. Els visitants han recuperat la pilota en un córner favorable als locals i, incomprensiblement, no han aconseguit transformar un dos contra el porter. La oportunitat però, ha sigut el preludi del primer dels de Montcada. A falta de 3 minuts, han aprofitat el rebot d’un xut al travesser i han retallat distàncies, 2 a 1 amb el què s’ha arribat al descans.

A la represa, l’Escola Pia ha seguit insistint però no ha aconseguit concretar en els metres finals i per contra, el Montcada a la primera ocasió que ha tingut, amb sort i algun rebot, ha pogut transformar l’empat. La iniciativa dels de Pedro Donoso però finalment ha donat els seus fruïts i a pilota parada en un minut han donat una estocada pràcticament definitiva al rival. Primer Jordi Torras en transformar una jugada assajada de falta, i només uns segons més tard, Pepe Font també de falta però amb un xut directe, ha fet el quart. Amb el 4 a 2 al marcador i els col·legials amb la possessió de la pilota, els visitants s’han carregat de faltes i a falta d’encara 7 minuts ja n’han acumulat 5. Un minut més tard han fet la setena i des dels 10 metres Jordi Sardà ha tingut l’oportunitat de fer el cinquè, però la seva rematada no ha anat entre els 3 pals. A falta de 5 minuts, finalment, Pepe Font ha sigut qui ho ha provat de nou de doble-penal i no ha fallat situant el 5 a 2. Tot i semblar que el partit quedaria sentenciat, els visitants han apostat pel porter-jugador i amb molta mala sort no han pogut provocar un final d’infart. Les bones aturades de Santi Bertolín, errades increïbles i els pals, fins a 3, han evitat els gols visitants i han esvaït tota opció de posar nervis als minuts finals als locals. Tot i això, no hi ha hagut temps per més i la botzina ha assegurat la victòria de l’Escola Pia després de dues jornades de no fer-ho.

La part negativa de la victòria, la lesió d’Àlex Germán. El jove jugador col·legial no ha pogut continuar en pista a falta de 4 minuts per unes molèsties que ha notat a l’abductor i amb clares mostres de dolor i frustració s’ha quedat a la banqueta. Aquesta setmana se li faran més proves per a estimar l’abast de la possible lesió.

Aquests 3 punts permeten al conjunt sabadellencs seguir manant a la classificació, només amb 1 punt més però, que l’immediat perseguidor, el CCR Castelldefels. Aquesta jornada però, ha permès allunyar al tercer classificat, el filial del Catgas Energia, que no ha sigut capaç de guanyar a la pista del Pallejà.

Tercera derrota de la temporada pels nedadors

Després de golejar el cap de setmana passat a casa, aquest cop han sigut els de Diego Blanco els que han caigut golejats en un pista més que discutible per a la pràctica del futbol sala en una categoria com la Tercera Divisió. Tot i les condicions, els nedadors han sortit amb ambició a pels 3 punts i volent controlar la pilota davant un Linyola molt tancat a camp propi i pendent d’aprofitar els contracops, que al cap i a la fi han sentenciat el partit. Als 4 minuts de joc, precisament en un contracop, mala sort pels visitants quan Cintu s’ha acabat fent en pròpia porteria l’1 a 0, i als 8 minuts, novament en un contracop i de nou en rebotar en un defensa nedador, l’esfèrica ha acabat entrant. 2 a 0. Els de Diego Blanco però, no li han perdut la cara al partit, han seguit atacant i amb el domini del match i finalment al minut 14 ha arribat el premi del gol, obra d’Álex Borrego al segon pal. Malgrat el gol i està disputant els millors minuts, per enèsima vegada en un contraatac i en una pèrdua d’últim home els nedadors han encaixat dos gols més. A més, amb un dolorós 4 a 1 a l’electrònic, Cintu ha vist la segona targeta groga a pocs segons pel descans i ha marxat expulsat. A la represa, el Club Natació ha aguantat els dos minuts amb inferioritat numèrica i ja amb igualtat d’efectius al parquet, molt ambiciós, ha apostat pel porter-jugador. L’estratègia però, ha tret els pitjors fruits i els locals han aconseguit anotar dos gols més en molt poc temps. Tot i el 6 a 1, els sabadellencs han seguit insistint amb el joc de 5 i finalment Ferran Ruiz ha pogut retallar distàncies amb el 6 a 2. Malgrat tot, el gol només ha sigut un miratge ja que els de Linyola han aprofitat al màxim les errades dels nedadors en el joc de 5 i amb moltíssima efectivitat han transformat 3 dianes més deixant l’electrònic amb un clar 9 a 2 i encara 10 minuts per endavant. Amb aquest resultat, Diego Blanco ha canviat l’estratègia i els nedadors han tornat a jugar de 4, amb porter fixe. Amb 4 contra 4 en pista, el partit ha sigut un autèntic monòleg de possessió dels de Sabadell. Un monòleg però, poc efectiu que no ha servit als visitants oportunitats clares. Amb aquest guió, els minuts han anat esgotant-se fins que a falta de 4, en una bona combinació entre Jaume Figueras, Adri i Ferran Ruiz, aquest últim ha pogut fer el tercer pels sabadellencs. Un gol que només ha servit per maquillar el resultat. No hi ha hagut temps per a més i s’ha consumat la golejada al líder per 9 a 3. Tot i la contundent derrota però, el Natació Sabadell segueix al capdavant de la taula, 4 punts per sobre el segon classificat, el Lleida. El cap de setmana vinent els homes de Diego Blanco buscaran refer-se de l’estocada i recuperar els ànims en l’últim partit de la primera volta, a casa i contra un dels conjunts més complicats de la categoria, el Gavà, tercer classificat.