Foto portada: un partit de l'Escola Pia, en una imatge d'arxiu. Autor: C.D.

L’Escola Pia, líder, suma una nova victòria a casa

• Els de Pedro Donoso sumen tres punts abans de jugar contra un rival directe.

• Els col·legials mantenen la distància d’un punt amb el segon classificat.

L’Escola Pia guanya a casa a l’Esparreguera i manté així el punt de distància respecte el segon classificat, el CCR Castelldefels, el rival del partit d’aquest proper cap de setmana

Victòria importantíssima pel conjunt sabadellenc davant l’Esparreguera a casa per tal d’arribar a un dels partits claus de la temporada, el desplaçament a la pista del Castelldefels, al capdavant de la classificació. I és que el Castelldefels, segon a un punt dels de Sabadell, és el proper rival dels de Can Colapi. Ja al parquet, l’Esparreguera s’ha mantingut cautelós a mitja pista i només pressionant en moments concrets del partit, mentre que l’Escola Pia, com sempre i més a casa, ha sortit a buscar al rival pressionant-lo a camp contrari i en busca del domini i la possessió. Tot i així, als primers minuts han sigut els visitants qui, al contracop, han gaudit de més ocasions, mentre que els locals tot i tenir grans possessions de pilota no han pogut concretar als metres finals. Malgrat tot, al minut 5, el match s’ha desencallat en un contracop, aquesta vegada dels de casa, que ha suposat l’1 a 0, obra de Carles Comadran. Amb avantatja a l’electrònic, els de Can Colapi s’han sentit més còmodes a la pista i als 9 minuts ha arribat el segon, gràcies a Pepe Font que, molt atent, ha aprofitat una sèrie de rebots dins l’àrea per signar el 2 a 0. En aquest moment, l’Escola Pia, amo i senyor de l’encontre, ha seguit insistint en busca de més i a pocs minuts pel descans ha obtingut el premi. En una espectacular combinació entre Jordi Sardà i Pepe Font, ha sigut el mateix Pepe, gran golejador dels locals, qui ha col·locat l’esfèrica a l’escaire transformant així el 3 a 0 amb el què tots dos conjunts han enfilat camí de vestidors.

A la represa, l’Esparreguera ha reaccionat i d’una manera contundent. Els visitants han arriscat pressionant ben amunt i n’han obtingut la millor recompensa. En poc més de 6 minuts, els esparreguerins pressionant han provocat pèrdues locals que han sabut aprofitar a la perfecció anotant 3 gols en els pertinents contracops. Així doncs, als primers minuts de la segona meitat els visitants han tornat l’empat al marcador. A més, mala sort pels locals quan Carles Comadran ha vist la segona targeta groga per tallar un contraatac i ha marxat expulsat. Els de Pedro Donoso però, han aguantat la tempesta i no només han aconseguit superar els dos minuts d’inferioritat numèrica sinó que en recuperar el quart efectiu, en una bona combinació col·lectiva Pepe Font, signant així el seu hat-trick particular, ha tornat a posar els de Can Colapi per davant a l’electrònic. Un gol que ha trastocat tots els plans dels visitants que, tocats, han vist com Oriol Comadran després d’una gran jugada individual ha aconseguit anotar el cinquè que pràcticament ha sentenciat el partit. Amb el 5 a 3 a l’electrònic, els d’Esparreguera han apostat pel porter-jugador però l’estratègia ha donat els fruïts massa tard. Malgrat retallar distàncies fent el 5 a 4, només restaven 25 segons i l’Escola Pia no s’ha deixat intimidar. 5 a 4, victòria i liderat.

Amb aquesta victòria doncs, l’Escola Pia suma ja 45 punts, i el què és més important, és manté líder de la classificació a un punt del segon classificat i un dels màxims rivals en la consecució del títol, concretament, el proper rival dels de Pedro Donoso, el CCR Castelldefels. Així doncs, aquest proper dissabte partit clau pels interessos col·legials. A l’anada, al pavelló del carrer Garcilaso, els de Castelldefels van aconseguir arrencar un empat. Ara, si els sabadellencs aconsegueixen els tres punts allà eixamplaran la distància a 4 punts, i amb un empat mantindrien el liderat, però només per un punt. Per tant, aquest dissabte a Castelldefels, a pels 3 punts.

C. E. Escola Pia 5 – 4 C. F. S. Esparreguera

CE Escola Pia: Jordi Font, Santi Bertolín, Sergi Ruiz, Pepe Font (3), Jordi Sardà, Carles Comadran (1), Santi Sardà, Dani Castro, Jordi Torras, Oriol Comadran (1), Carlos Povedano.

Foto portada: un partit de l’Escola Pia, en una imatge d’arxiu. Autor: C.D.