Escola Pia Martorell. Autor: Sala 5 Martorell

L’Escola Pia no aixeca el cap lluny de Sabadell

• Els de Can Colapi sumen una nova derrota fora de casa (4-3).

• El Club Natació Sabadell aconsegueix victòria importantíssima (2-1).

L’Escola Pia no troba la fórmula per sumar lluny del carrer Garcilaso i suma la segona derrota consecutiva, la tercera fora de casa. El Club Natació obté una treballada victòria a casa davant el quart classificat que el manté líder.

Després de la derrota a Castelló, els de Can Colapi necessitaven sumar els 3 punts per no deixar escapar definitivament al líder. A Martorell i amb les baixes de Carles Comadran complint el tercer dels quatre partits de sanció, i Jordi Sardà amb un problema a l’ull, tot i plantar cara, els sabadellencs no han aconseguit rascar cap punt. Al parquet tot ha començat de cara pels locals que han obert la llauna en un contraatac.

Un 1 a 0 que s’ha mantingut gairebé en tota una primera meitat molt igualada on l’Escola Pia ha procurat mantenir la pilota i el Martorell s’ha defensat amb molta intensitat. A falta de cinc minuts per al descans però, dos bons contracops han capgirat el marcador per l’Escola Pia amb els gols de Sergi Ruiz i Dani Castro. Semblava que s’arribaria al descans amb victòria parcial col·legial però a falta de 50 segons els locals han capgirat el marcador gràcies a un doble-penal i una errada en defensa visitant. Finalment doncs, els conjunts han marxat al vestidor amb un 3 a 2 favorable als de Martorell.

A la represa, els de Pedro Donoso han sortit més endollats en busca de l’empat i després d’intentar-ho en diverses ocasions, ha arribat el premi a l’equador de la segona de la mà d’Oriol Comadran. Amb l’empat a tres però, tot s’ha començat a complicar per l’Escola Pia. Pocs instants després del gol de l’empat, Pepe Font ha vist la segona targeta groga, molt rigorosa, per dirigir-se a l’àrbitre i ha marxat expulsat. Els locals han aprofitat la superioritat numèrica i en el 4 contra 3 han aconseguit avançar-se a l’electrònic, i tot ha anat a pitjor. A falta de set minuts, ha sigut aquest cop Santi Sardà qui ha marxat expulsat per doble-groga, de nou molt rigorosament per dirigir-se al col·legiat. A més, dues entrades molt lletges dels locals als golejadors Sergi Ruiz i Dani Castro els ha deixat lesionats pel que quedava de partit i concretament a Castro per algun partit més.

Això i les dues expulsions ha deixat als visitants amb només quatre jugadors de camp fet que no els ha permès ni intentar l’estratègia del porter-jugador. Al final, els de Can Colapi ho han intentat tenint la pilota, però els locals ben tancats han aconseguit mantenir el resultat i s’ha consumat la derrota de l’Escola Pia. Segona derrota consecutiva pels de Donoso que, aprofitant l’ensopegada del filial de Catgas a Manresa, els manté a la segona posició de la taula però molt lluny ja del líder, el CCR Castelldefels. Aquest proper cap de setmana, el conjunt de Pedro Donoso buscarà trencar aquesta mala ratxa a casa davant el Barceloneta. Això si, ho haurà de fer amb un equip de circumstàncies.

Seran baixa Carles Comadran, que complirà, amb aquest pròxim, l’últim partit de sanció; Pepe Font, sancionat amb un partit per increpar l’àrbitre després d’aquesta última expulsió; Dani Castro lesionat en una de les jugades d’aquest últim match; Jordi Sardà, encara baixa; i els dubtes de Sergi, tocat d’aquest últim partit i Santi Sardà. Amb les més que nombroses baixes, Donoso només podrà comptar doncs, de la primera plantilla, amb Oriol Comadran, Jordi Torras, Àlex Germán, Carlos Povedano i els dos porters Santi Bertolín i Jordi Font, per tant, de ben segur pujaran, almenys, fins a dos reforços del filial. Partit doncs, complicat pels col·legials per redreçar la situació. Tot i així, l’empenta de la ‘Bombonera’ del carrer Garcilaso de ben segur que els ajudarà a aconseguir la victòria.

Victòria patida del Club Natació a casa davant el Lleida (2-1)

Després d’una golejada fora de casa a la jornada passada, el Natació Sabadell rebia la visita d’un dels equips més complicats de la categoria, el Lleida (quart classificat) que a l’anada va golejar els sabadellencs 9 a 2. Amb el record de la primera volta doncs, els nedadors han sortit molt concentrats al Pavelló Nord per tal de no deixar-se sorprendre i sumar tres punts claus per seguir en la lluita pel títol. Tot i així, el partit no ha començat bé pels interessos dels sabadellencs ja que els lleidatans s’han avançat als primers minuts amb un xut des de la frontal.

Els de Diego Blanco s’han pogut refer però i ben entrada la primera meitat, un golàs de Jordi Lozano ha posat l’empat al marcador. El capità del Club Natació amb una finta de xut ha superat la seva marca i amb un potent ‘punxot’ ha signat l’empat. Amb l’1 a 1 tots dos equips han temptejat la porteria rival però sense acabar de concretar i el partit ha marxat al descans amb taules al marcador. La segona meitat ha tingut un guió contrari a la primera i han sigut els locals qui s’han avançat al marcador gràcies a la diana d’Álex Llamas. A partir del 2 a 1 però, un seguit de pèrdues de pilota ha fet patir de valent als de Sabadell, que han vist com els visitants gaudien d’ocasions.

El match s’ha complicat més encara quan Álex Borrego ha vist la segona groga i ha marxat expulsat deixant al seu equip amb inferioritat numèrica durant dos minuts. Els nedadors però, no han abaixat els braços i de la mà d’un Marc Torras espectacular sota pals han evitat que les embranzides dels de Lleida s’acabessin concretant. Finalment, els visitants ho han provat amb el joc de cinc, però de nou la gran actuació de Torras i un bon treball defensiu han acabat deixant els tres punts a Sabadell. Ha tocat patir de valent però s’han sumat, de nou, tres punts valuosíssims. Aquesta victòria deixa als nedadors líders amb un punt més sobre el segon classificat, el Gavà, que té un partit pendent a disputar. Tot i així, els sabadellencs són conscients que depenen d’ells mateixos ja que de guanyar tots els partits, si el Gavà també ho aconseguís, l’última jornada serà un Gavà – Natació Sabadell que decidirà el campió. Perquè això passi però, la propera parada és ben lluny, a l’Aldea (Terres de l’Ebre), on els de Diego Blanco hauran de sumar, novament, els tres punts si volen seguir de ple en la lluita.