Autor: Cesc Domènech.

L’Escola Pia no troba la fórmula fora de casa

• El conjunt de Can Colapi pateix una derrota enganyosa (5-0).

• El Club Natació es refà de la derrota a casa amb una golejada fora (1-9).

L’Escola Pia no s’acaba de trobar còmode lluny de casa i suma una nova derrota lluny de Sabadell. El Club Natació Sabadell goleja al Reus i segueix líder a l’espera del partit pendent que encara té el Gavà

Amb la d’aquest passat cap de setmana, l’Escola Pia ja acumula 6 derrotes en el que va da temporada. Totes elles, lluny del pavelló del carrer Garcilaso, on els de Pedro Donoso no han acabat de trobar el camí. A la més que complicada pista del Playas Castelló, quart classificat, els sabadellencs han patit una derrota excessiva que no reflexa el què s’ha vist al parquet. El match ha començat igualadíssim sota un ambient molt potent a la grada del Castelló. Tots dos conjunts han procurat mostrar la iniciativa pressionant ben amunt a camp contrari fet que ha provocat que es veiessin nombroses ocasions. Tots dos porters però, molt atents sota pals han fet que el partit marxés al descans amb empat a 0.

A la represa, els sabadellencs han sortit molt endollats , han pogut dominar el partit bona part del segon temps però no han acabat de concretar en, almenys, dues ocasions molt clares. I qui perdona, ho acaba pagant. A l’equador de la segona meitat, els locals han aprofitat un rebot i han obert la llauna, i pocs minuts més tard, en pròpia porteria i novament de rebot, han situat el 2 a 0. Mala sort pels de Donoso, que a falta de 6 minuts i amb 2 a 0 ho han provat amb el porter-jugador però no han estat fins de cara a porteria, i un contracop dels castellonencs ha significat el 3 a 0. Amb el 3 a 0, una molt bona actuació del porter local no ha permès als sabadellencs obrir el marcador i a més, a falta de 2 minuts, els de Castelló han aprofitat dues errades en el joc de 5 visitant per fer el 5 a 0 definitiu. Un resultat contundent, però enganyós pel que s’ha vist al parquet.

Amb aquesta ensopegada, l’Escola Pia manté la segona posició amb 57 punts, a la espera de que el Castelldefels, líder, i el tercer classificat, Catgas Energia ‘B’, juguin els partits pendents de la jornada 26. En cas de victòria d’ambdós conjunts, els sabadellencs mantindrien la segona posició però el líder se’ls allunyaria moltíssim, fins als 8 punts i, per contra, el Catgas ‘B’, tercer classificat, se’ls aproparia a només 1 punt. Una derrota doncs, dura, que obliga als de Pedro Donoso a aixecar-se de nou. La primera oportunitat per fer-ho, el proper dissabte 2 d’abril, novament fora de casa, davant el Sala 5 Martorell, 11è classificat.

El Club Natació recupera el somriure i goleja a Reus (1-9)

Després de la cruel derrota a Cal Balsach davant el Gràcia, tercer classificat, els homes de Diego Blanco s’han refet a la següent oportunitat per recuperar d’aquesta manera la moral i seguir al capdavant de la classificació. A la pista del Reus, el partit ha començat força igualat, sense un dominador clar i amb ocasions per tots dos conjunts. Tot i així, han sigut els de Sabadell els que han aconseguit obrir la llauna de la mà de Redu, en una bona combinació amb Ferran Ruiz. Tot i que els locals ho han provat, sobretot amb un més que actiu Pol Chichiercha, no han concretat de cara a porteria i s’han topat amb un autèntic mur sota pals, Marc Torras. Els nedadors però, sense treure el peu de l’accelerador han fet el 0 a 2 amb el què s’ha arribat al descans, gràcies a Pau Puigdomènech.

A la represa, els de Diego Blanco han sortit a per totes i al primer minut, una bona combinació entre Cintu i Borrego l’ha culminat el primer per anotar el 0 a 3. Als pocs minuts, els reusencs han reaccionat fent l’1 a 3, però ha sigut un miratge. A la jugada següent, una bona acció personal de Ferran Ruiz ha suposat l’1 a 4 pels nedadors. Amb aquest marcador, els locals han abaixat els braços i els visitants han jugat a plaer podent fer fins a 5 gols més. Primer l’últim fitxatge dels sabadellencs, Redu, que n’ha sumat 2 més transformant així el seu hat-trick personal; i als 37 minuts de joc Pep Girvent, que tornava d’una forta lesió, ha pogut anotar l’1 a 8. La golejada l’ha tancat, finalment, Redu a l’últim minut per situar el difinitiu 1 a 9 i sumar així el seu quart gol del partit.

Amb aquests 3 punts, els nedadors mantenen el liderat a la espera però, que el Gavà jugui el partit que té pendent davant el Lleida, quart. Partit que si guanyés el Gavà, suposaria, ara si, la pèrdua del liderat dels sabadellencs. Tot i així, els de Diego Blanco buscaran tornar a acumular una bona ratxa de victòries per seguir ferm en la lluita. La propera parada, a casa, el proper diumenge 3 d’abril davant un dels rivals més complicats de la competició, el Lleida, que a la primera volta va aconseguir golejar de forma contundent als de Sabadell.

Playas CD Castellón 5 – 0 CE Escola Pia

CE Escola Pia: Jordi Font, Pepe Font, Sergi Ruiz, Santi Sardà, Oriol Comadran, Jordi Sardà, Dani Castro, Carlos Povedano, Álex Germán, Santi Bertolín.

Bratar Mare Molas Reus CFS 1 – 9 Club Natació Sabadell

CN Sabadell: Marc Torras, Álex Borrego, Cintu (1), Pau Puigdomènech (1), Marc García, Redu (4), Pep Girvent (1), Ferran Ruiz (1), Álex Llamas, Jordi Sánchez, Salva, Óscar Campa.

Foto portada: un partit de la Pia, en una imatge d’arxiu. Autor: C.Domènech.