Foto portada: una de les accions del partit. Autor: C.Domènech.

L’Escola Pia posa contra les cordes el Santa Coloma fins l’últim minut (5-6)

• Els de Pedro Donoso fan una gran remuntada a la segona part i planten cara a tot un Primera.

• La disparitat del criteri arbitral ha condemnat als sabadellencs a la Copa.

En una segona part d’escàndol, l’Escola Pia ha remuntat un 2 a 5 i només un gol a l’últim minut ha evitat la glòria. Els col·legials s’han vist carregats de faltes en tots dos períodes, mentre que els de Santa Coloma no han arribat mai al ‘bonus’.

Era el gran dia. La gran cita. De nou, tot un primera venia a Sabadell a enfrontar-se als jugadors de Pedro Donoso. De nou, un pavelló ple a vessar, una afició que mai ha deixat de creure i que ha vist com els seus jugadors s’han tornat a superar. Així ha sigut la gran cita, el gran dia. Els sabadellencs han plantat cara com ningú a tot un Catgas Energia Santa Coloma i de no ser per els constants desajustos arbitrals, podríem haver parlat d’un fet històric.

L’entrenador visitant, Xavi Passarrius, ha sortit amb tot: Dídac Plana, Rafa López, Rubén, Carlos Corvo i Dani Salgado. Davant: Jordi Font, Jordi Sardà, Santi Sardà, Carles Comadran i Sergi Ruiz. La partida ha començat com es podia esperar. Catgas controlant la possessió de la pilota i l’Escola Pia treballant a darrere. Tot i així, el domini dels de Santa Coloma no s’ha concretat i els de Passarrius han hagut de suar de valent per obrir el marcador. No ha sigut fins el minut 4 quan Rafa López ha pogut superar, en aprofitar un rebot, definitivament al porter local Jordi Font, que fins al moment havia protagonitzat dues aturades de molt mèrit avisant a tothom que avui també era la seva nit. I Déu n’hi do. Amb el 0 a 1, l’Escola Pia ha intentat reaccionar i ho han provat des de lluny Carles Comadran, Jordi Torras i Oriol Comadran, però les seves rematades no han trobat porteria. Abans, de nou Jordi Font ha fet aixecar el públic amb una gran aturada a Carlos Corvo. A partir d’aquest moment, encara amb el marcador molt ajustat i el domini repartit, els àrbitres han començat a distingir dos criteris. El que per l’Escola Pia era sempre falta, pel Catgas Santa Coloma poques vegades ho era. I així, els de Pedro Donoso s’han vist amb cinc faltes en nou minuts encara per endavant de la primera meitat.

Segona part espectacular. Autor: C.D.

Tot i els entrebancs però, els sabadellencs s’han superat de nou i han fet un pas endavant. Les oportunitats han començat a arribar. Carlos Povedano l’ha tingut en un u contra u davant Dídac però no ha pogut concretar. I pocs minuts més tard, la gran ocasió. Oriol Comadran ha caçat un rebot dins l’àrea però la seva rematada ha anat al pal. Tota la grada amb les mans al cap, però sempre creient que encara es podria treure alguna cosa. Malgrat tot, els de Santa Coloma han tornat a prémer l’accelerador i, novament, han fet lluir a Jordi Font, que ja havia avisat que avui també volia protagonisme. Finalment, a pocs segons del final de la primera meitat, l’estrella dels colomencs, Dani Salgado, ha transformat al segon pal el 0 a 2.

Una segona part d’un equip gran

Tothom podia pensar que el desgast físic podria sentenciar als locals a la represa. Que l’equip petit cauria definitivament a la segona meitat. Però no. L’equip petit s’ha fet gran i l’antic Marfil Santa Coloma ho ha passat realment malament durant la segona meitat. De fet, de no ser per un arbitratge clarament nefast, Catgas hagués sigut la sorpresa de la jornada. Eliminat per un Segona B. T’imagines? Però no, no tocava. Els encarregats de vetllar per la igualtat en el terreny de joc han decidit que avui no tocava.

Però bé, al futbol sala. Els de Pedro Donoso han cuinat la sorpresa a foc lent i a comptagotes han anat arribant a la porteria de Dídac Plana. Sergi ho ha provat de cap a passada del porter Jordi Font, però la rematada ha marxat desviada. Un presagi. I és que als pocs minuts, Carles Comadran s’ha inventat una gran jugada individual a la banda que Sergi Ruiz ha culminat al segon pal amb una rematada de cap. Havia avisat. La grada ha embogit. Els de Can Colapi s’havien tornat a superar. Un gol a un primera. Però amb això no n’hi ha hagut prou. La grada en volia més i sobretot ells, els jugadors de l’Escola Pia, en volien més. I així ha estat. Els de Can Colapi han posat una marxa més i l’espectacle ha començat. Primer, amb un gol anul·lat a Pepe Font per una falta més que rigorosa de Jordi Torras. Però de seguida ha arribat el deliri. El mateix Torras ha rematat al primer pal al minut 26 i l’esfèrica s’ha colat a la porteria visitant. Gol. 2 a 2. Empat i Catgas contra les cordes per primer cop.

Arbitratge polèmic. Autor: C.Domènech.

La sort però, s’ha aïllat amb els de Passarrius i als pocs minuts de l’empat, Fabián ha tornat a avançar als visitants amb un xut que, desviat per la defensa local, ha deixat descol·locat a Font. 2 a 3. Els col·legials ho han provat però ni Santi Sardà en una jugada individual, ni Pepe Font al segon pal han aconseguit enviar les seves rematades a la xarxa. Per contra, el Catgas ha fet lluir de nou al porter local. Igualtat màxima que, de nou, han resolt els col·legiats. Si pocs minuts abans han xiulat una falta de Jordi Torras que anul·lava el gol a Pepe Font, ara el criteri ha canviat. Una falta clara de Corvo a Pepe no l’han xiulat i la jugada ha acabat amb el 2 a 4 de Dani Salgado. Graderia i jugadors locals, indignats. I això no és tot. Com a la primera meitat, l’equip petit s’ha vist carregat de faltes a 8 minuts pel final i el gran, només dues. I aquest cop sí, doble-penal. Per sort, un incommensurable Font sota pals ha evitat el cinquè. A falta de 6 minuts, i amb el 2 a 4 a l’electrònic, Donoso ha apostat pel porter jugador, però als pocs segons un error en la passada ha permès a Dani Salgado fer, ara sí, el 2 a 5. Dat i beneït? No! Ni molt menys! Els de Sabadell encara havien de dir l’última paraula. I quina paraula. En dos minuts, Carles Comadran ha col·locat el 3 a 5 i el 4 a 5. El primer, un autèntic obús que ha entrat per tot l’escaire de la porteria visitant. Golàs! El segon, una genialitat de Pepe Font que, deixant passar la rematada del 8 de l’Escola Pia, ha deixat al porter visitant sense opcions. 4 a 5 a falta de 4 minuts pel final. L’emoció pels núvols. Els locals plens d’il·lusió, els visitants contra les cordes. I tot i que Salgado ha enviat una pilota al pal, ara parlava la Pia. Jordi Sardà hi ha cregut més que ningú i ha fet rebotar el servei de porteria de Dídac Plana contra ell mateix transformant l’esperat empat a 5. Sí, la Pia ho ha tornat a fer. A 2 minuts pel final, els de Pedro Donoso empatats a 5 contra un primera divisió. Històric. I amb ambició, el joc de 5 local ha persistit en busca de la victòria. Sergi l’ha tingut a la sortida d’un córner i els de Passarrius ja no sabien on mirar. Finalment, Catgas Energia ha apostat pel porter-jugador i la veterania és un grau. D’una forma cruel, a només 1 minut pel xiulet final, Fabián ha signat el 5 a 6 definitiu. Tot i que Pepe i Dani Castro ho han intentat el marcador ja no s’ha mogut i l’Escola Pia ha quedat eliminada de la Copa del Rei.

És probable que amb una altra gestió arbitral el resultat hagués sigut un altre i als ulls del món del futbol sala l’Escola Pia hauria tornat a fer història. Però a ulls de tots els sabadellencs, a ulls de tota l’afició que era dimecrs a la ‘Bombonera’ sí, heu tornat a fer història! Enhorabona cracs!

Club Esportiu Escola Pia 5 – 6 Catgas Energia Santa Coloma

CE Escola Pia: Jordi Font, Jordi Sardà, Carles Comadran, Santi Sardà, Sergi Ruiz, Oriol Comadran, Jordi Torras, Pepe Font, Dani Castro, Carlos Povedano, Àlex Germán i Santi Bertolín.
CE Santa Coloma: Dídac Plana, Rubén, Carlos Corvo, Dani Salgado, Rafa López, Fabián, Sepe, Pablo del Moral, Javi Rangel, Eric Pérez, Andresito i Álvaro Lacuesta.
Gols: Rafa López (0-1, min. 4), Dani Salgado (0-2, min 19), Sergi Ruiz (1-2, min. 24), Jordi Torras (2-2, min. 25), Fabián (2-3, min. 26), Dani Salgado (2-4, min. 31), Dani Salgado (2-5, min. 33), Carles Comadran (3-5, min. 34), Carles Comadran (4-5, min. 35), Jordi Sardà (5-5, min. 37), Fabián (5-6, min. 38).
Incidències: l’àrbitre ha mostrat la targeta groga als locals Jordi Sardà, Pepe Font, Carles Comadran, Dani Castro i Sergi Ruiz i, únicament, al visitant Fabián.