Foto portada: celebració al vestidor. Foto: cedida.

L’Escola Pia recupera el somriure a Eivissa

• L’Escola Pia torna a guanyar fora de casa (1-4).

• El Club Natació passa per sobre del cuer de la categoria i és més líder (11-3).

L’Escola Pia aconsegueix, per fi, el triomf lluny de Sabadell en superar clarament el Peña Deportiva d’Eivissa. El Club Natació goleja a un Viladecans en hores molt baixes i es referma en el liderat del grup de Tercera.

Després de la gran victòria a casa davant el Barceloneta i recuperant a Carles Comadran, Pepe Font, Sergi Ruiz i Jordi Sardà el conjunt de Can Colapi necessitava, sí o sí, sumar d’una vegada per totes lluny de Sabadell. I en el desplaçament més llarg, fins a les Balears, per fi, ho ha aconseguit. El partit ha començat d’allò més intens, amb tots dos conjunts pressionant a camp contrari i imprimint un ritme molt alt de joc i han sigut els sabadellencs els que han fet el primer pas. Pepe Font, que tornava de la sanció, ha aprofitat una gran asistència de Santi Sardà al contracop per fer el 0 a 1. Tot i l’1 a 0, la igualtat i el tempteig ha seguit fent passar els minuts fins que en una recuperació a camp contrari, els balears han aconseguit posar l’empat a 1 a l’electrònic. Tot i així, la càrrega de faltes ha pesat massa i a falta de 2 minuts pel descans, els locals han comès la sisena. Doble-penal. El màxim golejador dels de Can Colapi, Pepe Font, ha près la responsabilitat i no ha fallat fent marxar el seu equip al vestidor amb victòria parcial per la mínima. A la represa, el guió s’ha mantingut i la intensitat i la igualtat n’han estat les protagonistes. A falta de 9 minuts però, l’expulsió d’un dels jugadors locals, l’han aprofitat els sabadellencs de la mà de Carles Comadran per fer l’1 a 3 i ja no deixar escapar els 3 punts. El Peña Deportiva ho ha provat amb el porter-jugador però no ha aconseguit concretar i només a permès a Pepe Font, a través d’una bona recuperació, fer de camp a camp el seu hat-trick particular i l’1 a 4 definitiu. Victòria que no canvia excessivament la situació de la classificació, de fet si el Castelldefels suma els 3 punts el cap de setmana vinent podria proclamar-se ja matemàticament campió de lliga, però que ompla de moral a la plantilla per encarar la recta final de temporada. La propera jornada, a casa, els col·legials rebran a la Unión Santa Coloma, conjunt que va superar amb claredat a l’Escola Pia a la primera volta, però que vindrà amb el desgast de la Copa Catalunya davant el Castellar FS.

El Natació Sabadell es reaferma en el liderat fent 11 gols (11-3)

De golejada en golejada. Després de sumar-ne 9 a l’Aldea, el conjunt de Diego Blanco ha rebut a Cal Balsach al cuer de la competició. Tot i no poder comptar amb un dels homes importants com és Álex Borrego, complint el segon dels quatre partits de sanció, els nedadors han superat amb nota un Viladecans escàs de plantilla i disputant els últims partits a la Tercera Divisió. Al parquet però, tot ha començat al revés. Tot i que Pep Girvent ha enviat una pilota al pal als primers minuts, han sigut els visitants qui han obert la llauna als 5 minuts de la mà d’un dels homes més actius del conjunt visitant, Pedro. Només ha estat un miratge. Als pocs instants, Álex Llamas ha culminat al segon pal una gran combinació amb Cintu i Ferran Ruiz, i Redu superant tots els contraris i definint amb subtilesa davant el porter han capgirat el marcador. El 2 a 1 ha enfonsat als visitants i el Natació Sabadell ha jugat a plaer sumant domini i possessió i com no, gols. S’hi han sumat abans del descans el segon de Llamas, Pau Pugidomènech al contracop i Jordi Sánchez amb una gran rematada al segon pal. Els de Viladecans però, no han acabat de tirar la tovallola i als últims segons abans del final del primer període han retallat distàncies, de nou, de la mà de Pedro. A la represa però, l’expulsió del jugador més actiu dels visitants, Pedro, ha dinamitat qualsevol mínima opció i els nedadors, a velocitat de creuer, han esclafat al cuer. Cintu, de penal, ha fet el sisè i Pep Girvent en una gran rematada des de la frontal el setè. A l’ecuador de la segona meitat, el Viladecans ha reaccionat tímidament fent el 7 a 3 i ho ha provat amb l’estratègia del porter-jugador. Amb contundència però, el Natació Sabadell no s’ha deixat sorprendre en cap moment. En dos minuts, Álex Llamas ha signat el hat-trick en rematar una combinació amb Ferran i Marc García, i ha aconseguit el quart en el seu compte particular en aprofitar un error garrafal visitant. 9 a 3. Als últims minuts, aprofitant el cansanci visitant i la qualitat de la plantilla local, els de Sabadell han pogut anotar dos gols més, obres de Redu tots dos, que ha signat així també el seu hat-trick i ja suma en només 5 partit jugats, 11 gols. Aquests tres punts deixen al Club Natació encara més líder del grup 2 de la Tercera Divisió Nacional, ja que el Gavà ja ha recuperat el partit pendent davant el Lleida i no ha aconseguit sumar ni un punt. Així doncs, els de Diego Blanco són ara al capdavant de la classificació amb 57 punts, un més que el Gavà, això sí, ja amb el mateix número de partits jugats, 24. El 25è, tot un desplaçament més que complicat a la pista del Sant Julià amb un viatge molt llarg, ni més ni menys que fins a Andorra. Imprescindible però, tornar amb els 3 punts.