Autor: Cesc Domènech.

Mala jornada pel futbol sala sabadellenc

• L’Escola Pia veu com s’escapa el líder en caure a Cornella (7-5).

• El Club Natació suma la segona derrota a casa i perilla el liderat.

L’Escola Pia cau de forma cruel a Cornellà en els últims minuts en un partit boig amb 3 expulsats i es distancia a 5 punts del líder. El Club Natació Sabadell cau a casa per segona vegada a la temporada davant el tercer classificat i manté el liderat amb només un punt de marge

Després d’acumular 3 victòries seguides i d’aconseguir posar pressió al líder, el conjunt de Pedro Donoso no ha pogut sumar la quarta i ha caigut de forma cruel a la pista del Riera Cornellà. A la petita pista de Cornellà, els sabadellencs han sortit amb l’ambició de sumar els 3 punts. Tot i així, han sigut els locals els que han obert el marcador, però l’Escola Pia no ha tardat a reaccionar i de la mà de Carles Comadran en un córner ha situat l’empat. Amb l’1 a 1 el partit s’ha complicat més del que es podia esperar i als 12 minuts el Cornellà ha fet el segon. Amb 2 a 1, el partit s’ha mostrat d’allò més igualat, sense un dominador clar, i tot i que Jordi Torras ha aconseguit anotar l’empat a 2, els de Cornellà s’han acabat mostrant superiors en els últims minuts anotant fins a 3 gols més, molt dolorosos pels de Can Colapi.

A la represa, amb un contundent 5 a 2 al marcador l’Escola Pia ha premut l’accelerador i ha tancat el Cornellà a camp propi. Tot i així, els locals s’han mostrat molt contundents en defensa i, ordenats, han dificultat molt les coses als col·legials, que s’han vist obligats a apostar pel joc de 5 pràcticament a l’equador de la segona si volien treure alguna cosa positiva. Amb el porter-jugador, el conjunt de Pedro Donoso s’ha mostrat molt superior i Carles Comadran a la primera combinació ha aprofitat una assistència de Pepe Font per fer el 5 a 3. Tot i que el Cornellà ha disposat d’algun contracop solucionat amb escreix per Santi Bertolín sota pals, els de Sabadell han seguit insistint amb un molt bon joc de 5 i a falta de 5 minuts han arribat els fruïts. Primer Oriol Comadran amb un potent xut que ha entrat per l’escaire, i dos minuts més tard Àlex Germán en aprofitar una recuperació de Pepe Font han culminat la gran remuntada. 5 a 5 a l’electrònic i els locals més que nerviosos. Mala sort pels de Donoso però, quan a falta de 2 minuts Santi Sardà ha vist la segona groga i ha marxat expulsat. Amb només dos minuts restants, l’Escola Pia havia d’aguantar amb un menys fins al final o recuperar l’efectiu en cas d’encaixar un gol. A partir d’aquí, el partit ha embogit. Els locals han aconseguit avançar-se a falta d’1 minut i mig, en una jugada portestadíssima pels visitants per una falta més que clara. Una protesta encapçalada per Carles Comadran, a qui l’àrbitre ha decidit expulsar amb vermella directa per les protestes airades. D’aquesta manera, l’Escola Pia ha recuperat un efectiu, però n’ha perdut un altre, per tant, amb 6 a 5 al marcador i un jugador menys la proesa s’ha complicat moltíssim. La Pia ha vist la llum però, quan un dels jugadors locals ha marxat també expulsat en veure la segona groga a falta de 30 segons. Tot i així, no ha sigut el dia dels sabadellencs que tot i intentar-ho i disposar d’una ocasió clara ha vist com en l’últim segon el capità local ha anotat el 7 a 5 definitiu.

Aquesta derrota deixa als de Can Colapi segons a 5 punts del líder, el Castelldefels, que no afluixa, i es complica la reconquesta del títol. Ara, ja és menor la distància (4 punts) amb el tercer classificat, el filial del Catgas Energia, que no pas amb el primer. A més, el conjunt sabadellenc no podrà comptar durant 4 jornades amb un dels jugadors importants, Carles Comadran, que ha estat sancionat amb 4 partits per la vermella directa vista en aquest partit. Malgrat tot, la temporada és molt llarga i encara no hi ha, ni molt menys, res decidit. Així doncs, els de Pedro Donoso buscaran seguir sumant de 3 en 3 i retrobar el camí de la victòria. El primer pas, aquest proper cap de setmana, que reben la visita del Ripollet, 8è classificat.

Derrota ajustada als últims minuts del Natació Sabadell a Cal Balsach (3-4)

La dinàmica positiva del Club Natació Sabadell s’ha vist trencada a casa en la que ha sigut la segona derrota de la temporada al fortí de Cal Balsach. Després de mantenir durant moltes jornades el liderat, els homes de Diego Blanco han caigut en els últims minuts i la derrota els podria costar el liderat. Al parquet, els nedadors han sortit com un tro i de la mà del debutant Redu, procedent del Manresa, s’han avançat en els primers minuts amb un autèntic golàs de jugada assajada. A més, un minut més tard, Ferran Ruiz ha culminat un contracop conduït per Álex Borrego per situar el 2 a 0. Amb la victòria parcial nedadora el partit s’ha equilibrat i cap dels dos conjunts ha aconseguit mostrar la iniciativa ni tenir ocasions clares. Tot i així, a falta de 5 minuts els de Gràcia han pogut retallar distàncies al segon pal. Un gol que ha donat aire als visitants de cara a la segona meitat.

Partit del CN Sabadell. Autor: C.Domènech.

A la represa, després d’uns minuts de tempteig, finalment el Gràcia ha aconseguit l’empat en un contraatac als 5 minuts. Amb el 2 a 2, els visitants han tingut una ocasió claríssima al segon pal, però el porter local Marc Torras amb una aturada espectacular ho ha evitat. El partit, molt igualat, s’ha posat de cara pels locals quan el porter visitant ha marxat expulsat en veure la segona groga. Tot i així, els nedadors no han sabut aprofitar els dos minuts amb superioritat numèrica i els graciencs, crescuts en recuperar l’efectiu, han capgirat el marcador a falta de 9 minuts. 2 a 3, partit complicadíssim pels de Diego Blanco i intensitat al límit. Obligats, els locals han apostat pel porter-jugador a falta de 6 minuts però no han pogut concretar als metres finals. És més, han sigut els visitants qui han pogut augmentar la distància. Primer ho ha evitat Álex Llamas com si fos el porter sota pals, però a 4 minuts pel final, al contracop, el Gràcia ha situat un dolorós 2 a 4. Tot i que el Natació Sabadell ha retallat distàncies a falta de dos minuts gràcies a Ferran Ruiz, el marcador s’ha mantingut amb el 3 a 4 i un ambient força escalfat, fins i tot a la grada, fins que la botzina ha confirmat la derrota nedadora.

Amb aquesta ensopegada els homes de Diego Blanco queden amb 45 punts al capdavant de la classificació i el seu perseguidor, el Gavà, que tampoc ha aconseguit suma els 3 punts, es manté a només un punt dels nedadors. Ara bé, aquests últims amb encara un partit pendent, que en cas de sumar els 3 punts deixaria els nedadors en segona posició. Així doncs, toca refer-se el més aviat possible i tornar a sumar de 3 en 3. La primera oportunitat serà el proper dissabte 19 de març en la visita a la pista de l’11è classificat, el Reus.