Foto portada: Marta Pérez (cedida per Jaume Amiel).

La juvenil Marta Pérez, bronze en el campionat d’Espanya en salt d’alçada; 10 medalles de la JAS en l’estatal de veterans

• La juvenil Marta Pérez, bronze en el campionat d’Espanya en salt d’alçada.

• Sis medalles individuals i quatre col·lectives per a la JAS al campionat d’Espanya veterà.

Aquesta setmana s’han disputat tres Campionats d’Espanya, el promesa a Toledo, el juvenil a Mataró i el veterà a Elx, així com el Campionat de Catalunya Cadet a El Prat.

A Mataró, la juvenil Marta Pérez va aconseguir la medalla de bronze en el salt d’alçada amb 1,64. Marc Tomey va aconseguir la cinquena posición en perxa, Meskelu Curado la sisena en els 200 metres, Laia Casajoana la vuitena en els 1500 metres i Oriol Campos la novena en perxa, mentre que Meritxell Raimundo i Paola Carmona no van poder accedir a la final de 1500 metres.

A Toledo, cal destacar la quarta posició d’Albert Raga en triple salt, batent el record de Sabadell. Llorenç Esteve va ser sisè en els 3000 metres obstacles i Mercè Guerra, novena en la mateixa prova.

A El Prat, en el Campionat de Catalunya Cadet destaquem els ors de Adrià Torrents en 100 metres llisos, d’Eloi Santafé en 100 i 300 metres tanques, de Pau Antón en 1500 metres obstacles, d’Ayoub Ait en 3000 metres llisos, de Xabier Beorlegui en llargada i d’Alícia Dávila en 1000 metres llisos.

Aquest proper dimecres 29 i dijous 30 es celebrarà a l’Estadi Joan Serrahima el campionat de Catalunya Absolut. Dins del mateix campionat, es disputarà el Meeting Internacional Ciutat de Barcelona. Participaran fins a una vintena d’atletes de la JAS. Serà una bona oportunitat de veure en acció diferents atletes de primer nivel internacional. Aquest cap de setmana es disputarà a Castelló de la Plana el Campionat d’Espanya Junior.

Triple títol per a la JAS al campionat d’Espanya veterà

El passat cap de setmana (del 24 al 26 de juny) la ciutat alacantina de Elx va acollir el 51è Campionat d’Espanya Veterà. Fins a Elx, es van desplaçar 16 atletes de la JAS entre el miler d’atletes espanyols que hi van prendre part en el transcurs de les tres jornades que es van celebrar.

La respectiva jornada matinal del diumenge es va desenvolupar coincidint amb la cita amb les urnes, fet que va provocar que més d’algun atleta no pogués participar pel fet de tenir que estar present dins una mesa electoral. Aliens al que succeïa en els respectius collegis electorals, cal remarcar, i com es habitual en tots els campionats estatals, el bon ambient d’harmonia i companyerisme entre tots els atletes participants de totes les comunitats autonòmiques del país.

Medallistes JAS dels dos equips de relleus (M50 i M55) del 4x100 metres llisos. Autor: cedida.
Medallistes JAS dels dos equips de relleus (M50 i M55) del 4×100 metres llisos. Autor: cedida.4545

La delegació sabadellenca va obtenir fins a sis medalles a títol individual i quatre a nivell col·lectiu. Els més destacats foren Joaquim Mas (M70) al proclamar-se campió d’Espanya en els 1.500 metres llisos (5’55”59) i subcampió dels 800 (2’58”05) i Teresa Vegas (W60) al guanyar els 5.000 m.l. (21’32”46). Montse Paños (W50) fou subcampiona en el llançament de disc (24,82 m) i martell pesat (11,30 m), mentre que Josep Gabarró (M35) fou tercer en el llançament del martell pesat (10,80 m). Per tant, un total de dos medalles d’or, tres d’argent i una de bronze.

Però va ser en les dues curses de relleus a on la JAS va tenir la seva millor actuació a nivell col·lectiu al guanyar quatre medalles (tres d’or i una de bronze). Al mateix temps, va significar la millor actuació de la historia: mai abans, la JAS s’havia proclamat campiona d’Espanya en tres curses de relleus (superant en altres ocasions on s’havia guanyat en dues curses).

La millor actuació la van protagonitzar els atletes de la categoria M55 (Marià Padrosa, Xavier González, Antoni Traver i Iñaki Garay) al guanyar les dues curses de relleus: 4 x 100 (1’00”27) i 4 x 400 (4´38”03). Mentre que els atletes de la categoria M50 (Ricard Rof, Gervasio Garcia, Rafael Garcia i Josep Mª Madi) es van proclamar campions en el 4 x 100 (52”95) i tercers del 4 x 400 (4’49”56).

Cal remarcar, que el voluntariós Joaquim Mas va haver de suplir a Josep Mª Madi pel relleu llarg al haver de marxar d’Elx per causes de força major. Gràcies a poder comptar amb ell, la JAS va poder completar equip i prendre part en la prova. El mèrit és evident: en Mas té 70 anys i va acceptar formar part d’un equip de 50. Fou l’heroi local amb tres medalles (les dues individuals més la del relleu). Chapeau.

Informació elaborada amb la col·laboració de la JAS (Enric Lozano i Ricard Rof).