Queralt Castellet

[Vídeo] Queralt Castellet vola i s’imposa als X Games

La rider sabadellenca Queralt Castellet ha fet història aquest diumenge als X Games d’Aspen (Estats Units), imposant-se en la prova de mig tub, la seva especialitat. Castellet va aconseguir fa dos anys la medalla de bronze i l’any passat es va acostar a l’or, penjant-se la plata en aquesta prestigiosa prova d’esports extrems. Finalment aquest 2020 ha estat el moment de guanyar la prova. 

Castellet ha estat la darrera participant en sortir i ha estat segona en cinc de les sis rondes que ha hagut de fer. Tenia assegurada la plata, igualant la posició que va aconseguir l’any passat. Però en la darrera ronda ha arriscat. I ha estat impecable, convertint-se en la primera rider no americana que guanya la competició dels X Games d’Aspen (Estats Units) des de l’any 2009. Ha quedat per davant de les japoneses Kurumi Imai i Haruna Matsumoto.

Segona a la Copa del Món

La rider sabadellenca va pujar al lloc més alt del podi la setmana passada a la Copa del Món FIS Laax Open, a Suïssa. A la Copa del Món Castellet ocupa el segon lloc de la general. La setmana vinent té nou repte a Mammoth Mountain, als Estats Units, on es disputa la quarta de les cinc cites de la Copa del Món.

Què són els X Games?

Els X Games són una prova d’esports extrems organitzada pel grup mediàtic d’esports ESPN. Reuneix diverses competicions i té una versió d’estiu amb esports d’estiu i una d’hivern amb esports de neu, que es fa a la localitat d’Aspen (Colorado).

Foto portada: Castellet, en una imatge d’arxiu. Autor: cedida.